PicassoII - A500
Matthias heeft een Picasso II kloon voor de Amiga 500 gemaakt. De Picasso II is een populaire grafische kaart voor de Amiga computer, gemaakt door Village Tronic. Later ontwikkelde Georg Braun een kloon voor zijn GBA 1000 Amiga computer. Matthias heeft nu dit ontwerp aangepast voor de Amiga 500. Je kan de voortgang volgen op het a1k forum (Duitse taal).
GenesisPlus v1.7 - MorphOS
Een nieuwe versie van de GenesisPlus emulator voor MorphOS is beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Filters laten alleen geldige ROM bestandsnamen zien (.cue .bin .smd .sms .gg). Automatische detectie van PAL en NTSC ROM's (audio/video). Vooruitblik (abeelding) in het start scherm en thumbnails toegevoegd aan de save-state manager.
AROS Vision 2.7
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Updates voor: MUI royale, ROM's, IBrowse, Simplemail, Digibooster, Audio software, Filetypes en AMOS.
Donkey Downfall - Amiga
Michael Gibs heeft het spel Donkey Downfall gemaakt voor de Amiga. Het spel is gebaseerd op het Atari 2600 spel Man Goes Down. Het spel is een simpel platform spel waar het platform naar boven scrolt, en je moet vallen in plaats van springen. Het spel kan gespeeld worden op een Amiga met 1MB Chip RAM.
EvenMore v0.81+ - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: Ondersteuning voor AmigaWriter bestandsformaat. Verbeteringen voor de WordPerfect, StarWriter5, Wordwrap, WordWorth, FinalWriter, ProWrite, RTF, Dir2Text, HTML en Pagestream plugins. En een aantal nieuwe Escape codes.
USB adapter Amiga
Spidi werkt aan een nieuwe USB adapter om USB toetsenborden, muizen en joysticks op de Amiga computer te kunnen gebruiken. De adapter converteert de USB signalen naar der "oude" Amiga signalen. Dit betekend dat het niet nodig is om de driver van de Amiga computer aan te passen. Je kan de vooruitgang volgen op het PPA forum (Poolse taal).
MorphOS 3.6
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Het is nu mogelijk om de ingebouwde Wi-Fi hardware in alle Apple systemen, met de Broadcom BCM43 chip set, te gebruiken. Ondersteuning voor AMD R400, Radeon X800 XT / Pro en FireGL X3 kaarten. SMBFS bestand systeem manager met 64 bit I/O ondersteuning. VNC server en een Synergy cliënt. Je kan alle details lezen in de release notes.
Amiga Forum #009
Amiga Forum is een Zweeds (gedrukt) magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws van SUGA, SAPPHIRE en Amiga World, AmiGBG 2014, De GG2 Netwerk kaart, Op FPGA-gebaseerde Amiga klonen, Noise Tracker 25 jaar, Putty Squad en de SUGA bijeenkomsten.
SysMon v3.8 - Amiga
Sysmon is een systeem monitor voor AmigaOS 4, gemaakt door Guillaume Boesel. Recente wijzigingen: Toegevoegd een netwerk bandbreedte benchmark in Benchmark tab. De "Used Stack" is verwijderd in de "Tasks" tab omdat de resultaten niet correct waren. Verbeteringen voor CLI nummers in de "Tasks" tab en de Workbench library versie in de "System" tab.
SoundBankster 1.2 - MorphOS
Antoine Dubourgs heeft SoundBankster versie 1.2 uitgebracht. SoundBankster is een programma dat DJ's kunnen gebruiken om muziek af te spelen. De eigenschappen zijn: Golfvorm renderen met TinyGL, Reggae ondersteuning, 20ms audio buffer, Beat detectie, Nauwkeurige track pitch, Filters, Loops, Play-list en een MUI interface.
Boingsworld #53
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Petro Tyschtschenko, MUI 3.9 voor AmigaOS3, Amipad 32, Chaos Guns demo, Longplays: Total Football, Goal!, Strike, Samba World Cup 98, Fußball Total! en FIFA International Soccer.
AROS Vision 2.6.1
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Toegevoegd de Amiga-E modules, AmiTwitter, AmIRC, IBrowse Demo en Raystorm. Updates voor de ROM's en DOpus Magellan. En het wijzigen van Locale/Input is nu eenvoudiger.
Amiga Forever 2014
Cloanto heeft de 2014 versie van het Amiga Forever emulatie pakket uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Alle Windows versies komen nu met een Windows Installatie download. Nieuw Restore System Files mogelijkheden, RP9 thumbnail maker, Visual Screen Clip Editor, Personal Paint 7.2 en de optie voor het gebruik van de WinFellow emulator. Updates voor AROS en de Enhanced RP9 Editor.
Paula Powered - Vivienne Westwood
De Frans en Engelse muziek combinatie Paula Powered maakt muziek met behulp van de Amiga 1200. Ze maken Low-Fi digitale punk met de hulp van de Octamed Soundstudio tracker. Je kan luisteren naar het lied Vivienne Westwood van het album Live at home op YouTube.
WinUAE 2.8.1
Er is een nieuwe versie van WinUAE beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor JIT aan/uit, A500 lezen van alleen schrijven of niet bestaande registers, Fast CPU mode audio DMA, chipset emulatie, MorphOS bestand-systeem, Filter modes in DirectDraw en vele algemene verbeteringen.
Wormik - AROS
Wormik is een simpel worm-achtig spel ontwikkeld door Zbynek Vyskovsky. In het spel moet je eten verzamelen om punten te verzamelen. Door het verzamelen van genoeg punten kan je door naar het volgende niveau. Een interessante mogelijkheid is dat je jezelf kan opeten en er ook nog punten voor kan krijgen, het nadeel is dat dan je gezondheid wordt aangetast.
Scrambly DV - AmigaOS4
Scrambly DV is een schuivend puzzel spel. De speler moet een afbeelding weer herstellen die verdeelt is over meerdere vakjes door de vakjes horizontaal of verticaal te verschuiven. Het spel werd uitgebracht in 2004 en een verbeterde versie volgde in 2011. Deze versie is gecompileerd met een nieuw custom framework.
AmiKit v1.7.0
De versie 1.7.0 van AmiKit is nu beschikbaar als download. Er zijn een aantal foutjes verholpen en de volgende programma's zijn toegevoegd: BDSlide 2.5, FourOne visual theme door Ken Lester, CheckSMPrefs, Matrix screen blanker 1.9 en er zijn updates voor de XPK compression libraries.
Atoms-X - Amiga
Rob Cranley heeft versie 1.2 van zijn spel Atoms-X uitgebracht. Atoms-X is gebaseerd op het klassieke Public Domain spel Atoms en is een strategie /actie bordspel. Wijzigingen in deze versie: De FPU afhankelijkheid is verwijderd. Voor de AGA machines wordt nu een hoge resolutie (640x480) ondersteund. Er zijn een aantal nieuwe ikoontjes toegevoegd en er is een optie om de instellingen op te slaan.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Stateline (Complex). Aangepast: Super Skweek (Loriciel), Gloom (Black Magic), Maniac Mansion, Explora 2 / Chrono Quest 2 (Infomedia/Psygnosis), Black Tiger (Capcom/U.S.Gold), Magic Pockets (Renegade/Bitmap Brothers), Buck Rogers (TSR), 4D Sports Boxing (Mindscape), Deliverance (21st Century), Teenage Mutant Hero Turtles (Konami), Minskie - The Abduction (Binary Emotions) en Conquests of Camelot (Sierra).
EvenMore v0.81 - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: Verbeteringen voor de Dir2Text plug-in. En voor de HTML2Text plug-in zijn de conversies van de &# karakter commando's weer mogelijk en het weghalen van de overtollige spaties en wit-regels werkt weer zoals het hoort.
Petro Tyschtschenko's memoires
Petro Tyschtschenko en Patric Klöter begonnen in het jaar 2011 aan een boek over de periode dat Petro werkte bij Commodore. Hert boek is vanaf Juni 2014 beschikbaar in de Duitse taal en wordt later gevolgd door een Engelse vertaling. Het boek heeft meer dan een dozijn hoofdstukken, hedendaagse documenten en vele voorheen onbekende foto's.
Xump v1.00 - Amiga
Xump - The Final Run is a multi-platform puzzel spel gemaakt door Retroguru. Het originele spel werd uitgebracht door Psilocybin Development in 2005. Deze verbeterde versie heeft een nieuw grafisch uiterlijk, nieuwe levels, nieuwe muziek en nieuwe opties. Eigenschappen: Joystick, joypad of muis, 9 audio tracks, 48 niveaus, Hoogste score lijst en verborgen extra's.
Boingsworld #52
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: 22 Jaren APC&TCP, Magic Pack om te printen, Tales of Gorluth - voorbestelling en start hulp, Viva Amiga vooruitblik, 15de Amiga Meeting Oktober 2014, Classic Computing Oktober 2014, AmigaOS4 Extended Memory Objects en Usertreffen_@botfixer Home.
Hollywood documentatie
De complete documentatie van de multimedia georiënteerde programmeert taal Hollywood is nu online beschikbaar. Met behulp van Hollywood kan je zonder veel moeite grafische applicaties ontwikkelen. Hollywood is beschikbaar voor AmigaOS 3 / 4, Android, AROS, Linux, Mac OS X, MorphOS, WarpOS en Windows.
Worm Wars v8.86 - Amiga
Worm Wars is een geavanceerd Tron / Snake stijl arcade spel dat tot 4 spelers (simultaan) gespeeld kan worden. Er zijn 36 verschillende wezens en 32 types Power-Up objecten. Het spel heeft ook een level editor voor het maken van je eigen levels. Nieuw in deze versie: Nieuw bonus level: "follow the path". Een aantal verbeteringen doorgevoerd en een aantal foutjes verwijderd.
FlipPaper - Amiga
FlipPaper is een MUI programma voor het beheren van je achtergronden en het automatisch laten wisselen van je achtergronden. Het programma is beschikbaar in de volgende talen: Engels, Tsjechisch, Spaans, Nederlands, Grieks, Zweeds en Duits. Recente wijzigingen: Geselecteerd plaatje is nu altijd zichtbaar in de Workbench lade. Toegevoegd een Delete plaatje menu optie en een Send by mail menu optie. En een update voor de Spaanse vertaling.
880 Gamer #3
880 Gamer is een Engels pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In dit magazine de volgende onderwerpen: Remake - Shadow of the beast, Cover Disk - Putty Squad, Game On: Alien Breed, Hybris, Putty Squad, Quick the Thunder Rabbit, Walker en Zany Golf, Bleeding Eyes: 40 and a Blunt, Boom, Energy Bar en State of the Art, Cheat en Talk Back.
Sakura 4MB PCMCIA SRAM
De Sakura kaart is een prototype Fast RAM uitbreiding voor de Amiga 600 / 1200. De eigenschappen zijn: 4MB Fast RAM. 1.67 MIPS (A1200). SRAM toegang: 55ns. Zeer simpele installatie in PCMCIA slot. Compatibel met vele turbo kaarten zoals de Blizzard 1230/1240/1260, Apollo 1240/1260, ACA 1220/1230/1231/1232. Als er genoeg vooruit bestellingen zijn dan start de productie in Augustus van 2014.
iAmiga
Emufreak werkt aan een Amiga emulator voor de iPhone en de iPad. De emulatie van de Amiga ondersteund de OCS chip-set en 1 MByte RAM. De emulator moet geïnstalleerd worden via de alternatieve app-store Cydia. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de bediening en aanpassingen voor iOS7.
Best of MorphOS - 04/05-2014
Best of MorphOS is een pdf nieuws brief voor MorphOS gebruikers in de Engelse taal. In deze aflevering het volgende: Updates voor MorphOS software, nieuwe spelletjes en recensies, emulators, bijeenkomsten voor MorphOS gebruikers en een wereld kaart van gebruikers en hardware.
Amiga Future 90
Nummer 90 van Amiga Future is nu online beschikbaar. In deze editie: Interview: Cloanto. Besprekingen: SQRXZ-2, Fourmaze, Freespace 2, Memo, Bermuda Syndrome, Jungle Boy, PortablE, iBatch, RunInUAE, EvenMore, AmigaAMP, AAMP, en BetterWB. Hardware: Prelude en Memory expansion GBA. Workshops: C-Workshop (7), Soldering Class (3), Deprecated, iBatch en AmigaOS 4.1 (1). Special: Amiga Timeline.
Szilárd Biró interview
David Brunet van de web pagina Obligement heeft een interview gehad met Szilárd Biró. Szilárd is een Amiga gebruiker uit Hongarije. Zijn eerste computer was een PC, maar deze werd aangevuld door een Amiga A500 met een 1084S monitor. Later kreeg hij meer interesse in AROS en begon hij met het maken van AROS versies van PC spelletjes.
SketchBlock v2.6 - Amiga
SketchBlock is een tekenprogramma voor AmigaOS, gemaakt door Andy Broad. Het doel van dit project is om een geavanceerde applicatie te maken voor het digitale tekenen. Wijzigingen in deze versie: Er is een belangrijke fout verholpen en verder zijn er nog een aantal kleine foutjes verholpen en er is een nieuwe Julia set beschikbaar.
Commodore Amiga A500 reparatie
GadgetUK164 heeft een video gemaakt over de reparatie van een Amiga A500. De Amiga had meerdere problemen: Corrosie door koffie, een beschadigd Fat Agnus voetje, een vuile disk drive en een probleem met het RAM. Hij praat ook over de geüpgrade 8372A, en een schakelaar om te schakelen tussen 512 KByte en 1MByte Chip RAM.
Dopus5 - Amiga
Dopus5 is een Workbench kloon voor op AmigaOS gebaseerde computer systemen. Het belangrijkste onderdeel van Dopus5 is de bestand manager functionaliteit. Het team achter Dopus5 heeft een nieuwe versie uitgebracht voor AmigaOS4, MorphOS, AROS en het originele AmigaOS3 platform.
MorphOS 3.5 Software Development Kit
Het ontwikkel team van MorphOS heeft versie 3.5 van de MorphOS Software Development Kit (SDK) vrijgegeven. De wijzigingen zijn: LogTool start nu nog maar een multiple ramdebug sessie. Verbeteringen voor SDK indexen ten behoeve van Scribble en updates voor OpenSSL en afhankelijkheden.
Assist v1.9 - AmigaOS 4
Assist is een verzameling van informatie: De "Get the most out of your AMIGA" PDF handleiding, snelkoppelingen en links. Assist helpt ook bij downloaden en uitpakken van software, afspelen van YouTube video's en het heeft ondersteuning voor AmiUpdate. Wijzigingen in deze versie: Vele verbeteringen aan het download systeem inclusief de Tuomas Hokka's download tool. Verbeteringen voor Remove en het DOWNLOADSDIR ARexx commando is toegevoegd. Toegevoegd 37 nieuwe artikelen, 1 nieuwe handleiding en vele updates voor de bestaande artikelen.
Yerzmyey - Rave is illegal!
Yerzmyey heeft een nieuw album uitgebracht, genaamd Rave is illegal! Alle muziek is gemaakt op een AMIGA 500 (4 kanalen) met de hulp van OctaMED 4.0. Speellijst: Give it, Goddamn business, Have you ever loved?, I have come en It’s gonna take all night. Vokalen: MusicRadar en Mandy Edge.
AROS Vision 2.6
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Updates voor de systeem data, nieuwe achtergrondafbeelding van Wawa, Magellan v5.90, Spraak ondersteuning, FAT95, meer demo's, compilers en nog veel meer.
Amiga Future #108
Een nieuwe uitgave van het Engels en Duitse Amiga magazine Amiga Future is nu beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Beschrijvingen: ACA 500, ACA 1232, Ace of Hearts, Flappy Bird, Erben des Throns, Fortis, Islands Mini Golf, AmigaOS 4 Dockies, ViewCSV, Odyssey 1.23, GBAPII++ en KryoFlux Free. Speciaal: X5000 Cyrus, Demo Scene, MuliPlayer Spiele, Backups, Klassische Besinnungen 15 - Digital Creations en Progressive Image Technology. Workshops: Programmeren AmigaOS4 (6). Interviews: Dierk Ohlerich, Yesterchips en Grzegorz Kraszewski.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Aaargh! - Arcadia (Arcadia Systems), 4th Dimesnion 2 (Cryptoburners), Manchester United (Krisalis), Penthouse Hot Numbers (Magic Bytes) en Bismarck (PSS). Aangepast: Virocop (Graftgold), Goblins 3 (Coktel Vision), Virocop (Graftgold), Castles (Interplay), Hero Quest 2 (Gremlin), Moktar / Titus the Fox (Titus), Teenage Queen (Ere), Buck Rogers (TSR), Deliverance (21st Century) en Sarcophaser (Rainbow Arts).
AmigaRemix
Je kan naar nieuwe remixen luisteren op de AmigaRemix web pagina. In de afgelopen weken is de volgende Amiga muziek toegevoegd: Shadow of the Beast - Underwater Level, Battle Squadron (Peace For My 64), Apidya (High speed mix), Infestation (Kal Solar Remix), Nuke's Groovy, Xenon - The Real ExaBlast (Remastered), Giana Sisters Intro Remix, Crystal Hammer (Mulperi Remix), Yo! Joe! (Level One), Audiophobe, Arcane, A Prehistoric Tale, Elvira Frozen Earth (melancholy "cold" tribute), Pump That Pussy Remix, Desert Dreams (Hidden part), Jim Power Level 1 en Projectyle - Vectors.
Sqrxz 4 - Amiga
In het vierde deel van de Sqrxz serie ben je op een koud ijzig eiland. Op het eiland kan je de volgende dingen tegenkomen: glimmende edelstenen, slechte pinguïns, geesten, onderwater wezens en nog veel meer. Eigenschappen: Retro uiterlijk, 10 niveaus, goede muziek, hoogste score top 10, verborgen doorgangen en cheat codes (als je ze kan vinden).
WinUAE 2.8.0
Er is een nieuwe versie van WinUAE beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: A4000T en A4091 SCSI emulatie. Grafisch filter voor originele en RTG modes. Emulatie van een A1000 KICK diskette. Super Card Pro bestand ondersteuning. SLIRP netwerk poort ondersteuning. Joystick/joypad kan gebruikt worden om de licht pen cursor te besturen. En vele andere aanpassingen of verbeteringen.
Davidope puzzle - AmigaOS4
Mrdarek heeft een spel gemaakt voor AmigaOS4. Als je het niet meer zo leuk vindt om statische puzzels op te lossen moet je deze geanimeerde puzzel eens proberen. Eigenschappen: Snap to grid, auto link stukjes en een viewer voor opgeloste puzzels.
NetSurf 3.1
NetSurf is een kleine maar snelle web browser voor Amiga, RISC OS en Linux. NetSurf ondersteund HTML en CSS: Een aantal van de wijzigingen in deze versie zijn: Snellere CSS selectie, snellere opstart tijd, nieuw uiterlijk voor boom structuren, verbeteringen voor de opties, undo/redo ondersteuning voor de tekst invoer, en een aantal verbeteringen voor de formulieren.
Amiga 3000 stijl behuizing voor de Raspberry Pi
Pierluigi Ceruttis (Fynsya) heeft een behuizing ontwikkeld voor de Raspberry Pi in de stijl van een Amiga 3000. De behuizing is gemaakt van sterk en slagvast ABS plastic en is speciaal ontworpen voor beide versies van de Raspberry Pi (model A en B).
Amiga exe games
The Company is een groep van Amiga fans uit Polen. Zij maken exe versies van Amiga spelletjes. Je kan een exe bestand downloaden dat het spel inclusief een volledig ingestelde versie van WinUAE bevat. De laatste toevoegingen zijn: Space Ace en Space Ace II, King's Quest: Quest For The Crown, Romancing The Throne, To Heir Is Human, The Perils Of Rosella, Absence Makes The Heart Go Yonder, Heir Today Gone Tomorrow, Alcatraz en Zenek Saper.
Boingsworld #51
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Arcade Evolution USB, Ace of Hearts, Amazing Voxel Bird Saga, BMR, Paula Powered, Prisma geluidskaart, MorphOS Airport extreme, Minimig behuizing in A1000 design, Raspberry Pi behuizing in Amiga 3000 stijl, Armiga Project, Andy Warhol, Scanjuggler XAGA, Elbox nieuws, Petro's memories, Patric Klöter en Amiga links voor Finland.