RapidRoad USB - Amiga
RapidRoad is a nieuw apparaat dat het mogelijk maakt om USB te gebruiken op je klassieke Amiga computer. RapidRoad is een dubbele USB2.0 High-speed (480MBit) host module. De USB stack Poseidon van Chris Hodges wordt meegeleverd. Minimale systeem eisen: 68020 of snellere processor, 2.5 MB vrij fastmem, vrije klok-poort of een X-Surf-100 netwerk kaart en OS3.0.
Jack v4.6 - Amiga
Jack is een veelzijdig hulp programma voor AmigaOS, AROS en MorphOS. Eigenschappen: Preferenties, Scherm afdruk, Kennis database, Afbeelding editor, Muziekspeler, Diashow, Bestand manager, Auto-updates, etc. Wijzigingen in deze versie: Een update van MUI Royale 1.1, Nieuwe functies: Promote to Screen, Execute Command menu item, Sorteren van kolommen en Icon Tabs.
SysMon v4.3 - Amiga
Sysmon is een systeem monitor voor AmigaOS 4, gemaakt door Guillaume Boesel. Recente wijzigingen: Settings window, BlockSize column in Volumes tab, een Quit knop aan de onderzijde van elke tab, Position/size van child windows worden nu opgeslagen. En twee nieuwe Bench resultaten: OS 4.1 Classic via WinUAE 2.9.0b17 op een i7-4770k 3.5 GHz (Windows 8.1) en OS 4.1 Classic via FS-UAE 2.5.18dev op een MacBook 2006 2.0 GHz (MacOS 10.8).
Digital Audio Player - Amiga OS4
Het programma Digital Audio Player is ontwikkeld door Thomas Rap en het kan audio bestanden afspelen op je Amiga. Digital Audio Player ondersteund de volgende bestandsformaten: mp3, aiff, wav, flac, ogg, CDDA raw data, midi, dbm, mod, s3m en xm. Het kan ook ID3 tags, CDDB data en CD text van audio CD's lezen.
Rock Dodger - AROS
Rock Dodger is een nieuw spel voor AROS, gemaakt door Paul Holt en Robert Krawczyk. In het spel moet je de rotsblokken ontwijken die van rechts komen. Je kan met je laser straal de rotsblokken opwarmen tot ze exploderen. Je kan ook gebruik maken van een bescherm schild.
Boingsworld #56
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Radio Amiga, Playlist Amiga Vibes (m3u), Amiga-dealer in Rio de Janeiro, DVI-Aansluiting, Spelletjes van Inutilis weer beschikbaar, Amiga Game Creator in ontwikkeling, Putty Squad Limited Edition, Amiga Versie Solomons Key 2, indieGO! App Store en MIGs Yesterchips.
AROS Vision 2.8.1
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor thema's, transparante menu's, verbeteringen voor Arexx en afspeel lijsten voor Web-Radio.
Amiga Power #54
Amiga Power is een gedrukt magazine in de Franse taal voor de Amiga gebruiker. In deze editie de volgende artikelen: AFTP Sever OS4 v1.6, AmiKit 7 for Android, AmiPad OS4 v3.2, aTunes OS4 v2.0, USB AmiKit, Odyssey v1.16 / v1.23 OS4, X1000 - AmigaOne XE, GBS 8200 v4.0, Vampire 600, Jim Drew, 68k Solid Gold en Open Forum: The Amiga 1200.
Ryś USB adapter - Amiga
Deze USB adapter maakt het mogelijk om USB HID apparaten te gebruiken op je Amiga. Eigenschappen: Ondersteuning voor USB muizen, joysticks en pad's, Compatibel met elke Amiga, Interne USB stack, Boot lader voor firmware updates, Status LED en een 16-bit micro-controller. Op de web pagina is een lijst beschikbaar met geteste apparaten.
Berusky v1.7 - Amiga
Szilárd Biró heeft een nieuwe versie van Berusky uitgebracht. Berusky is een logisch spel gebaseerd op het puzzel spel Sokoban. Het spel heeft 120 niveaus, en in elk niveau moet je vijf sleutel en de uitgang vinden. Wijzigingen in deze versie: Extra niveaus toegevoegd van spelers en een aangepaste vraag modus bij de start.
Amiga Forum #010
Amiga Forum is een Zweeds (gedrukt) magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws van SUGA, Assembler voor beginners, Game covers, Amiga OS 4 in WinUAE, Commodore keuzes voor het ontwerp van de Amiga, Amiga USB toetsenbord, Spellen: Colonial Conquest II Saga Voxel Bird en Voxelnoid.
DigiBooster 3 - Amiga
Er is een nieuwe versie van DigiBooster beschikbaar voor AmigaOS 3/4 en MorphOS. Digibooster is een traditionele tracker met een geavanceerde audio processing engine, en een up-to-date op MUI gebaseerde grafische gebruikers interface. Recente wijzigingen: Importeren van basic vier track modules en multi-kanaal modules. Automatisch opslaan. Verbeteringen voor blok bewerkingen. ARexx commando's voor laden /importeren van een module en het starten van het afspelen. Nieuwe talen: Frans and Pools.
Best of MorphOS - 05/08-2014
Best of MorphOS is een pdf nieuws brief voor MorphOS gebruikers in de Engelse taal. In deze editie het volgende: Updates voor MorphOS software, nieuwe spelletjes en recensies, emulators, bijeenkomsten voor MorphOS gebruikers en een wereld kaart van gebruikers en hardware.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Turrican Music-Show (Spreadpoint), Music Rip 3 (Spreadpoint), Cracker Journal 13 (Alpha Flight), 4th Dimension 3 (Cryptoburners), Hallucinations and Dreams Preview (Katharsis), Alchemy (Rage), Bandit's Radio (Mad Elks), Megademo (Katharsis) en Epilepsia 1 & 2 (Amnesia). Aangepast: Scene Talk 1, 2 & 3, Megademo (Katharsis) en Cracker Journal 4 & 12.
AmiMag #03
AmiMag is een Frans pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws, De Amiga tegen de PSX en de Saturn, De Walker, Leer werken met Wordsworth, Uropa2, Max games Public Domain, The Pin-Up en een strip verhaal.
Disk Image Device - AmigaOS 4
Dit is een nieuwe versie van het programma dat voor Amiga OS 3 was ontwikkeld door Thore Boeckelmann. De ondersteunde formaten zijn: adf, adz, bin, ccd, cso, cpr, cue, d64, daa, dax, dmg, dms, dsk, flac, g64, gi, hdf, img, ipf, iso, isz, mdf, mds, nrg, raw, sad, toast, uif, vdi, vmdk, wv en xiso. Recente updates: Verbeterde MDS plugin en Italiaanse catalogus. Nieuwere MDS bestanden en verbeteringen voor de MDS_OpenImage() functie.
FinalBurn Alpha - Amiga
HunoPPC heeft een AmigaOS 4.1 versie gemaakt van FB Alpha, de arcade emulator. De volgende hardware platformen worden ondersteund: Capcom CPS-1, 2 &3, Cave, Data East DEC-0, DEC-8 & DECO IC16, Galaxian, Irem M62, M63, M72, M90 & M92, Kaneko 16, Konami, Neo-Geo, Pacman, PGM, Psikyo 68EC020 & SH-2, Sega System 1, 16 & 18, X-Board, Y-Board, Toaplan, Taito F2, X, Z en andere.
Amiga CD32 - RGB modificatie
RetroGameModz heeft een video gemaakt over het aanpassen van een Amiga CD-32. De aanpassing betreft een RGB aansluiting aan de achterzijde. Bij het maken van de aanpassing ontdekte RetroGameModz ook nog een paar defecte condensatoren. In de video kan je de gehele aanpassing en de reparatie bekijken.

Alle video's van RetroGameModz.
BetterWB v3.8
BetterWB is een nieuw workbench pakket, zoals AIAB, Amikit, AmigaSYS, ClassicWB etc. BetterWB is een uitbreiding en een update van AmigaOS 3.1 maar zonder dat er extra hardware nodig is. De nieuwe programma's zijn Charmap, Prepcard+, Ned en Freewheel. En er zijn updates voor HardWiz, icon.library, pfs3aio, HDToolBox, WhichAmiga en EnvHandler.
Smokin' Guns - AmigaOS4
Smokin' Guns is een first-person shooter in het Oude Westen. Dist spel is geconverteerd naar de Amiga, inclusief de wapens die zijn gemaakt met historisch correcte informatie over schiet kracht, schiet snelheid, herlaad tijd, etc. Minimum systeem eisen: Snelle CPU, 1GB RAM en Warp3D met 128MB RAM.
Boxx - Amiga
Lemming880 heeft een nieuw spel gemaakt voor de Commodore Amiga. Het spel is een platform spel en is gemaakt met behulp van Backbone. Een Amiga A1200 of sneller wordt aangeraden, maar het spel is te spelen op een A500, met een lagere snelheid. In het spel moet je alle munten verzamelen, de vijand doden en de eind baas vernietigen!

De Youtube video van Boxx
NetSurf v3.2 - Amiga 68k
NetSurf is een kleine maar snelle web browser voor Amiga, RISC OS en Linux. NetSurf ondersteund HTML en CSS: Een aantal van de wijzigingen in deze versie zijn: Toegevoegd een schaalbaar window, Interne font aanpassing, Mobile mode optie en een disk cache functie.
MegaBall - Amiga
Ed Mackey en Al Mackey hebben de volledige versie van het spel MegaBall voor de Amiga als freeware uitgebracht, inclusief de bron code. MegaBall is een breakout-style spel en was een van de beste ShareWare spellen voor de Amiga. De originele ADF bestanden zijn beschikbaar voor de installatie van het spel.

De broncode van MegaBall.
Amiga mixer v1.4
Amiga mixer is een programma voor de Amiga om je audio mee te regelen. Het programma ondersteund vele audio systemen: SBLive/SBAudigy, FM801, Envy24HT, Solo-1 en vele andere. Wijzigingen in deze versie: IDT92HD700/X1000 ondersteuning, verbeteringen voor X1000's hdaudio.audio V6.22 en SOUNDCARD tooltype/arg, Duitse en Franse taal toegevoegd.
Gotek Floppy Emulator
Dan Wood heeft een video gemaakt van de Gotek floppy emulator. Deze floppy emulator gebruikt een USB stick om de diskette bestanden te lezen en is compatibel met Amiga computers. In de video laat Dan zien hoe het systeem werkt en vertelt hij over de wijziging van de firmware die nodig is om het Gotex systeem compatibel te maken met de Amiga.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Cracker Journal 3-12 (Alpha Flight), Zine 1-11 (Brainstorm), Grapevine 5-21 (LSD), Vectordemo (Vector all Times) en Apocalypse (Gods). Aangepast: Player Manager (Anco), Megademo (Dragons) en Analogia (Analog).
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Bad Trip - Action Stations, Vision Factory - Hunter Killer, Oracle - Grand National en Possessed - VIZ.
Amiga Future #110
Een nieuwe uitgave van het Engels en Duitse Amiga magazine Amiga Future is nu beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Beschrijvingen: Chaos Guns, Icaros Desktop 2.0, X-Surf 100, Pipe Mania, Erben der Erde, SS VoidBlast, Tales of Gorluth, Donkey Downfall, Xump, Goatlizard DX, MorphOS 3.6, AmiKit 1.7, MPlayer, WinZoom, Petro's herinneringen. Speciaal: Demoscene, Emulatie, Klassieke gedachten (17) Oxxi Inc. Workshops: Programmeren met AmigaOS4 (8). Interviews: Pascal Pappara.
NetSurf 3.2
NetSurf is een kleine maar snelle web browser voor Amiga, RISC OS en Linux. NetSurf ondersteund HTML en CSS: Een aantal van de wijzigingen in deze versie zijn: In deze versie zijn diverse kleine foutjes verholpen. Er is ook een disc cache mogelijkheid toegevoegd en de ondersteuning voor CSS3 is uitgebreid.
SysMon v4.2 - Amiga
Sysmon is een systeem monitor voor AmigaOS 4, gemaakt door Guillaume Boesel. Recente wijzigingen: Toegevoegd een Application tab, AUTOAPPLICATION, REGAPP_UniqueApplication, mini Assign manager, Unlock en SMART state device. Verbeteringen voor RageMem en SDLBench resultaten.
FastView v3.2 - Amiga
FastView is een MUI programma dat het mogelijk maakt om je afbeeldingen te bekijken door een selectie van bestanden of mappen of door "drag en drop". Recente wijzigingen: Ringhio notificaties, APPLIBMT_ToFront, APPLIBMT_Quit, APPLIBMT_ForceQuit, APPLIBMT_Hide, APPLIBMT_Unhide, MutexObtain(), MutexRelease(). Verbeteringen voor DSI en YAM.
Boingsworld #55
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Dr. Vector, MorphOS 3.7, Amiga Meeting, CD32-Uitbreidingen: Hermes, WinUAE met PPC emulatie, Individual Computers nieuwe web pagina, Tales of Gorluth, Alinea Nerd-artikelen, KeHo, Huis-automatisering met de Amiga, Foto's van GamesCom 2014, Petro's boek, Blue Metal Rose, Return Magazin, VzEkC e.V., Radio Paralax, Retrohunter, Chris Hülsbeck en MIGs Yesterchips.
880 Gamer #4
880 Gamer is een Engels pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In dit magazine de volgende onderwerpen: Nieuws, Cover Disk, Game On: Marble Madness, Pinball Dreams, Speedball, Rollerball, RBI Baseball en Vectorball, Bleeding Eyes: Boing, Jesus on E's en RSI MegaDemo, Cheat en Talk Back.
X500 Evo
Mfilos werkt aan zijn X500. De X500 is een retro computer behuizing, ontworpen door Loriano Pagni. De X500 maakt het mogelijk om een moderne PC te bouwen die er uit ziet als een Amiga 500 computers. Op Mfilos blog kan je zien hoe hij het systeem heeft gebouwd, inclusief de Amiga toetsen op het toetsenbord.
Icaros Desktop 2.0
Paolo Besser heeft Icaros Desktop 2.0 aangekondigd. De nieuwe versie komt binnenkort beschikbaar, maar je kan nu al een aantal voorbeelden zien op de Icaros web pagina. Nieuw in deze versie: TLSF geheugen beheer, een verbeterde SDK, betere M68K ondersteuning, DirectoryOpus 5 Magellan en nog veel meer.
CDTV - SCSI Controller / AztecMonster
Epsilon heeft een blog geschreven over het installeren van een SCSI Controller uitbreiding (van CBMChef) voor de CDTV en de AztecMonster SCSI kaart. De CDTV SCSI Controller is a moderne uitbreiding die ontwikkeld is in 2013 en het mogelijk maakt om een extern SCSI apparaat aan te sluiten op een Commodore CDTV. De AztecMonster kaart is een SCSI naar CF kaart interface.
The Open Racing Car Simulator - AmigaOS 4
TORCS is een race auto simulator voor de Amiga. Er zijn vele verschillende auto's, circuits en tegenstanders waar tegen je kan racen. Je kan vele eigenschappen instellen zoals de banden, schokbrekers, aerodynamica, spoilers etc. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS 4, Linux, FreeBSD, OpenSolaris, MacOSX en Windows.
Lost Treasures
Op de Dustlayer Blog kan je nu een aantal foto's bekijken van de Commodore productie lijn in Hong Kong van December 1992. De foto's zijn gemaakt door Robert Baker die een productie engineering was bij Commodore in West Chester USA en die in Hong Kong was voor het opstarten van de productie van de Amiga 600.
Stefans Amiga Welt
Stefan is een nieuw Youtube kanaal gestart. Op dit kanaal kan je kijken naar video's van Amiga computers. Op dit moment kan je kijken naar de volgende video's: Amiga 600, Amiga 1200/60, Amiga 2000/60, Amiga 3000/60 D en de Amiga 4000/60 D.
Blizzard PPC 68060/50 turbo kaart reparatie
RetroGameModz heeft een video gemaakt over het repareren van een Blizzard PPC turbo kaart voor de Amiga 1200. In de video kan je vele tips en werk methodes zien voor het repareren van retro hardware zoals: Visuele inspectie, testen, schema's, metingen, demontage, nieuwe componenten en de eind test.

Alle video's van RetroGameModz.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Music Disk 1 (Mahoney & Kaktus), 5 Yards (Vision), Mouse Quest (Micro Value/Tynesoft) en Where Time Stood Still (Denton Designs/Ocean). Aangepast: Copper Master (Angels), Thunderhawk (Core Design), Lionheart (Thalion) en Obliterator (Psygnosis).
Me and My Shadow - AmigaOS 4
Me and My Shadow is een puzzel / platform spel waarin je de uitgang moet bereiken door het oplossen van puzzels. Om de uitgang te bereiken moet je wel uitkijken voor gevaarlijke uitsteeksels, bewegende of onbetrouwbare blokken. Het spel heeft meer dan 40 niveaus, 18 soorten blokken en een ingebouwde niveau editor. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS4, Amiga68k, Linux en Windows.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Oracle - Wild Streets, Prodigy - Cracktro, Scoopex - Where Time Stood Still, Angels - B.A.T, Fairlight - SHOOT EM-UP CONSTRUCTION KIT, Cave - A 10 Tank Killer en World of Wonders - Zynaps.
Project Hermes
Ian Stedman werkt aan een uitbreidingsmodule voor de Amiga CD32. Deze module is bedoeld als een vervanger voor de Paravision SX-1 of DCE SX32/Pro uitbreidingen uit de jaren negentig. De eigenschappen zijn: 8 MB SRAM, Parallel ATA (IDE) / CF, Floppy, Real time clock en een clockport aansluiting. Je kan de vorderingen volgen op zijn blog pagina.
MorphOS 3.7
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. In deze editie verbeteringen voor: SmartFileSystem, Intuition, Quark, Ambient, Jukebox, Kryptos, Scribble, Bz2, ShowInterface, Sungem.device, Xadfs, ixemul.library, filesysbox.library, ipc.module, r200.library, r300.library en MUI.
AROS Vision 2.7.2
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: PlaySID, AmiBlitz 3.6.1, FLX animaties, Klok, Meer demo's, conversies naar de volgende formaten: MED, MOD of SFX, ARexx easy start en SimpleMail kan nu wisselen tussen Duits en Engels.
BitJam #191
In deze BitJam podcast de collectie van de Amiga demo groep Desire. Je kan luisteren naar de volgende muziek: Estupendo, Soda Club, tu$$u10.special, Count Floyd!, Of digital gardens, Ka ga goo, Hurry upper, Carbodynamix!, Pom-pom-pom, Space.2k2, White line fever, Susified, Fanfare for the common, Pandamonium, No sense of time, Out of space, Slide aside, Dadoob, Funky fresh en Rust and stardust. Totale speeltijd: 55:14.
Boingsworld #54
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: AmigaOS Strand-Boingball, Flappy Bird, Donkey Downfall, twittAmiga 4.0, nieuwe productie van Sam460 moederborden, USB-adapter voor klassieke Amiga's, MorphOS 3.6, nieuwe demo van Chaos Guns, Uli Bäer: I hab an Amiga, Amiga: 30 jaar evenement, Grafische zelfbouw kaart van "Matze".
AmiArcadia - v22.62
AmiArcadia is een emulator van vroege spel computers zoals de PHUNSY, Elektor TV Games Computer, Interton VC 4000, Emerson Arcadia 2001, Central Data 2650 en andere. Ami Arcadia is beschikbaar voor de 68k Amiga, Amiga OS4, MorphOS en Windows. Recente wijzigingen zijn: Nieuw commando's ED en STATUS. Ondersteuning voor CRC64 controles. Update voor de Italiaanse en Griekse vertalingen en vele andere kleine verbeteringen.
Gigalomania v0.27 - Amiga
Gigalomania is een open source 2D Real Time Strategy (RTS) spel. In het spel moet je opnemen tegen je vijanden. Je moet nieuwe technologie vinden of ontwikkelen, van stenen en stokken tot nucleaire wapens en ruimteschepen. Je reist door de tijd van het stenen tijdperk tot in de toekomst. Nieuw in deze versie: Elke speler heeft een speciale eigenschap, in-spel muziek, spraak en meer geluid effecten. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS 4, AROS, Windows, OS X, Linux, Symbian, Maemo, Meego en Android.