Meridian V3.11 - AmigaOS
Meridian maakt het mogelijk om virtuele snelkoppelingen te creëren met de muis. Je tekent een symbool, en Meridian start daarna de gewenste actie. Bijvoorbeeld: Het wisselen van schermen, sluiten van schermen en meldingen, starten van programma's en acties door de muis te bewegen.
Abbaye des Morts - AmigaOS 4
Abbaye des Morts is een spel voor AROS dat plaats vind in de 13de eeuw. In dit spel ben je Jean Raymond en woon je in een verlaten kerk in Frankrijk. Je moet de verborgen schatten vinden en vechten tegen het kwaad wat nog steeds in de kerk ronddwaalt.
Boingsworld #63
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Amiga nieuws, Ernie en Locke praten over diskettes, Interview met Daniel Müßener van Cherry Darling over het nieuwe spel Wings Battlefield, De computers van deze maand: Amiga 4000T en CDTV.
DirectoryOpus 4.18.42 - AmigaOS 4
Er is een nieuwe versie van Directory Opus, of "DOpus", beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de iff definities en Dopus_print. Toegevoegd de pragma pack directives. Update voor de application library interface, configuratie bestand en de geschiedenis bestanden.
EdiSyn v0.51- AROS
EdiSyn in een editor met Tabs en Syntax highlighting (C/C++, HTML en Pascal) voor AROS. Wijzigingen in deze versie: Highlighting voor de zoek resultaten. ProgramOutput Menu: kopiëren naar klembord. Iconify Ikoontje, User Program Startup, Catching Program output, Parsing program output en ShortCuts voor User programs.
Amiga Forum #012
Amiga Forum is een Zweeds (gedrukt) magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Hyperion, Nieuwe spellen, Oude programma's, Boek bespreking, Sci-fi roman, Hollywood cursus (2). Het laatste nieuws van SUGA, Sapphire en de demo scene.
Hyperion Entertainment
Hyperion Entertainment CVBA heeft een pers bericht op zijn web pagina gezet, waarin staat dat het bedrijf zich niet in een faillissement situatie bevindt. De ontwikkeling van AmigaOS 4 is nog steeds actueel, het bedrijf is bezig met een reorganisatie en heeft een nieuwe directeur aangesteld.
Acuario screen saver - MorphOS, AmigaOS4
Er is een nieuwe versie beschikbaar van de Acuario screensaver voor AmigaOS4. De screensaver is een onderwater wereld inclusief zeemeerminnen en is gemaakt met behulp van Hollywood v6.0. Het gedeelte voor het instellen van de voorkeuren is in deze versie verbeterd.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Magnum Icetro (Depth), Solomon's Key 2 (Hukka), Techtech (Sodan & Magician 42), Gigademo 3 (Triangle & The Gang) en Megademo 2 - Illemmings (Bronx). Aangepast: A.C.SYS (Joerg Belger), Krusty's Super Fun House (Virgin), A.C.SYS (Joerg Belger), Army Moves (Imagine/Dinamic), Thunder Blade (Sega), Kiros Quest (Vision) Level 34 & 49 en James Pond 2 - Robocod (Millennium).
Calimero v1.2 - MorphOS
Calimero is een DTP programma voor MorphOS. Het programma kan diverse formaten importeren en exporteren, er is ondersteuning voor meerdere pagina's, columns, header, footer, separators, hyperlinks, tekst-warp, inhoudsopgave, achtergronden en nog veel meer. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor Text wrap en Text split. Automatische spellingscontrole, speciale karakters en vector afbeeldingen.
Skunks - AROS
Skunks is een retro stijl 3D auto simulator voor AROS. Het spel heeft 11 circuits en je kan bij de auto's vele parameters instellen. Er zijn verschillende auto's met voor-, achter- of 4 wiel aandrijving, een bus en een vrachtwagen met aanhanger.
AMIcast #003
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van de Amiga. In deze aflevering: Een interview met Petro Tyschtschenko. Ook in deze aflevering Petro's boek, Amiga-lan-party en muziek van Elmobo.
AmiArcadia - v23.04
AmiArcadia is een emulator van vroege spel computers zoals de PHUNSY, Elektor TV Games Computer, Interton VC 4000, Emerson Arcadia 2001, Central Data 2650 en andere. Ami Arcadia is beschikbaar voor de 68k Amiga, Amiga OS4, MorphOS en Windows. Recente wijzigingen zijn: De sprite editor is verbeterd en er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd en een aantal foutjes zijn verwijderd.
The 68000 Wars
Jimmy Maher is bezig een verhaal te schrijven over de 68000 CPU. Deze CPU werd gebruikt in de Commodore Amiga, Apple Macintosh en de Atari ST. Jimmy schrijft over de introductie van de Amiga, de mensen die werkte aan de Amiga en de problemen en successen van deze legendarische computer.
ACE v1.9 - MorphOS
ACE is een Amstrad CPC emulator gemaakt door Philippe Rimauro. De emulator is geschreven in de taal C en de GUI is gebaseerd op MUI 4. De wijzigingen in deze versie zijn: Verbeteringen voor de GUI (Toetsen, Menu, Toetsenbord & muis venster). Verbeteringen voor de geheugen indeling, ASIC, CRTC 3/4 emulatie, AREXX interface, PPI emulatie en DMA.
AMIcast #002
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van de Amiga. In deze aflevering: Een interview met Epsilon. Amiga NG, software en emulatie. Muziek: Tidal en Illumination. De Mifilos web pagina's en 30 jaar Amiga in Amsterdam.
Boingsworld #62
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: AmigaOS 4.1 FE / WinUAE, Hollywood 6 Epiphany + SDK, AmigaOS 4 Multicore, Externe Amiga-Floppy, From Bedroom to billions, USA: 30 Jaar Amiga, Wings Battlefield, Swamp Defense 2, Quartet, Petro, BMR, Boxx2, Jethunt Demo, Love Dungeon, Maxwell Mouse, Smurf Rescue en Parallel Worlds.
Retro Asylum Podcast 110
Deze aflevering van de Retro Asylum Podcast (Engelse taal) gaat over de Commodore Amiga. Steve, Matt en Sam kijken naar hun favoriete 16 bit computer en de spelletjes die het system zo speciaal maken, dit omdat binnenkort de Amiga 30 jaar bestaat.
Potrace - AmigaOS 4
Potrace is een programma dat een bitmap afbeelding in een vector tekening kan omzetten. De bron is een bitmap plaatje, het resultaat is een PostScript bestand. De wijzigingen in deze versie zijn: Verbeteringen voor het verwerken van zeer grote bitmap bestanden. Verder zijn er algemene verbetering doorgevoerd en een aantal kleine foutjes verwijderd. Het programma is beschikbaar voor Amiga OS4, Linux en Windows.
Netsurf 3.3
Artur Jarosik heeft een nieuwe versie uitgebracht van de 68k Web-Browsers NetSurf. Wijzigingen in deze versie: Nieuwe core interface, verbeteringen voor bestandsnamen, kiosk, browser windows, library afhandeling, scheduler en Style Guide. En er is nu beperkte ondersteuning voor AmigaOS 3.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Pirates - Roulette, Ram Jam - Sturm Truppen, Ram Jam - Holiday Lemmings, Powerslaves - Space Invaders II, Powerslaves - Mister Tengus Adventure, Tristar - 3d Pool, Energy - Barbarian II, Eclipse - Classic Invaders, The Company - Decouvrer Les Formes, Alphalats - Campaign Datadisk, Alpha Flight - Pong, Alpha Flight - Tilt, Spreadpoint - Hotel Fonts, Immortal - Ghosts n Goblins, Immortal - SuperBase, Supplex - Enchanter, Agents - Superman, Public Enemy #1 - 4x4 Off Road Racing, Tristar - Demo 3, The Knight Hawks - Mordillo, Fantasy - Elite, The Knight Hawks - Retrun to Atlantis en Who I Am - Birds of Prey.
Amiga Power #55
Amiga Power is een gedrukt magazine in de Franse taal voor de Amiga gebruiker. In deze editie de volgende artikelen: AmigaOS v4.1 Final Edition, AmigaOne X5000, Wazp3D - MorphOS, Tales Of Gorluth, Voxelnoid, Le Manoir De Mortvielle, Clavier x500, Commodore Free, Éric Chahi en AmiWest.
Amiga Future #113
Een nieuwe uitgave van het Engels en Duitse Amiga magazine Amiga Future is nu beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Recensies: Playfield, Maxwell Mouse and the Missing Game Mystery, Super Ted, Love Dungeon, Boxx 2, Wer wird Amiga Guru, Ants, Dune II - The building of a dynasty, WinUAE 3.0.0, SQL Man, AGet, zTools, Workbench 3.1 Disks en Prozessoren der NG-Amigas. Speciaal: Sepa, Demoscene en Classic Reflections Part 20 MicroniK Computer Service. Interviews: Thomas Boissé en Cherry Darling. Workshop: AmigaOS 4.1 Final Edition en Programming AmigaOS 4 (11).
Hollywood 6: Epiphany
Andreas Falkenhahn heeft Hollywood 6: Epiphany voor AmigaOS uitgebracht. In deze update vele nieuwe functies, mogelijkheden en algemene verbeteringen. Een paar voorbeelden zijn: Ondersteuning voor meerdere monitors, OS-native menu balken en AmiDock. Verbeteringen voor de AHI driver, script executie, plug-in interface, vectorgraphics en vele andere wijzigingen, optimalisaties en er zijn een aantal programmeer foutjes verwijderd.
Ryś MKII adapter - Amiga
Deze USB adapter maakt het mogelijk om USB HID apparaten te gebruiken op je Amiga. De Ryś MK II is uitgevoerd met 3 modi voor emulatie: een voor een muis, een andere voor een joystick en ook een voor een pad. De muis emulatie heeft nu 3 snelheid opties. En de Ryś komt met een "Bootloader" functie voor toekomstige firmware upgrades. Op de web pagina is een lijst beschikbaar met geteste apparaten.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Fast Lane, Pinomania, Sounddemo en Darkroom. Aangepast: Goldrunner, Venus the Flytrap, MERCS, Microprose Soccer, Turbo Outrun, Kiros Quest, Awesome, Chromagic, Rick Dangerous, Double Dragon 3, F-17 Challenge en Escape from Colditz.
Swamp Defense 2 - AmigaOS 4
Swamp Defense 2 is een nieuw spel voor AmigaOS 4 ontwikkeld door EntwicklerX. In dit spel moet je vechten tegen ontelbare vijanden in verschillende torens. Het spel heeft meer dan 60 gebieden, en je kan geld verdienen voor het kopen van upgrades en nieuwe torens.
BetterWB v4.0
BetterWB is een nieuw Workbench pakket, zoals AIAB, Amikit, AmigaSYS, ClassicWB etc. BetterWB is een uitbreiding en een update van AmigaOS 3.1 maar zonder dat er extra hardware nodig is. Nieuw in deze editie: Rebooter met snelle opstart RAM optie. LockDevice lezen/schrijven. Icon.library 46.4.408. Fat95 3.18. Uitgebreidere Dir weergave modus. PM hulpprogramma en een aantal andere kleine verbeteringen.
AmiKit 8.3 / Real AmiKit 8.3
Een nieuwe versie van AmiKit is nu beschikbaar om te downloaden. De wijzigingen in deze versie zijn: Updates voor de Magic User Interface (MUI4) en de EvenMore tekst viewer. De updates zijn ook beschikbaar voor de Real AmiKit versie.

Real AmiKit 8.3
Ignition - AmigaOS 4.x
Ignition is een moderne spreadsheet voor AmigaOS 4.x. Achim Pankalla heeft de AmigaOS 4.x versie gemaakt die gebaseerd is op de 68K versie van Axel Dörfler. Deze versie is een bèta versie, dus als je foutje vind laat het ontwikkelaar dan even weten.
Icon Editor - Amiga
Icon Editor is een programma voor het maken van icoontjes met vele mogelijkheden: Separeren van alfakanalen, schalen, roteren, schaduw en gloei effecten, vervagen, contrast, helderheid en nog veel meer. De recente wijzigingen zijn: Verbeteringen voor de CopyIcon bestand controle. Alle tools zijn nu beschikbaar via de menu's. Het samenvoegen van afbeeldingen is nu veel sneller en er zijn een aantal kleine foutjes opgelost.
Abbaye des Morts - AROS
Abbaye des Morts is een spel voor AROS dat plaats vind in de 13de eeuw. In dit spel ben je Jean Raymond en woon je in een verlaten kerk in Frankrijk. Je moet de verborgen schatten vinden en vechten tegen het kwaad wat nog steeds in de kerk ronddwaalt.
Boingsworld #61
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: A-EON neemt OctaMED over, Marcus Computer, Hyperion bankroet?, Gerda Does overleden, Cloanto Classic Support, Cloanto behoudt de Amiga rechten, ADTWin 1.2, Robotron, A1000 Frankfurt, Wereld première Amiga, Commodore Office, Commodore product historie en de C65.
Commodore Amiga 1000 Velvet Rev.03
Stefan Egger van de Computer Collection Vienna heeft een Commodore Amiga 1000 Development System toegevoegd aan zijn collectie. De Amiga 1000 is van begin 1985 en wijkt op een aantal punten af van een normaal productie model. De Amiga heeft slechts 128k RAM, en de chips hebben andere namen of codes. Stefan heeft vele hoge resolutie foto's gemaakt van deze speciale Amiga 1000.
ADTWin v1.2
Met ADTWin kan je ADF bestanden van je PC naar een echte diskette schrijven. Je hebt een PC nodig met een parallelle poort en Windows XP. Je kan een 3,5" floppy drive aansluiten op de parallelle poort via een speciale kabel. Wijzigingen in deze versie: Parallelle poort via PCI kaarten worden nu ondersteund. De-activatie van Windows "warm polling" systeem. Drag & Drop ondersteuning. En verbeteringen van de software voor de aansturing van de floppy drive.
V.A.M.P. v1.25
Virtual Amiga Multimedia Player is een media speler gemaakt met behulp van Hollywood. Wijzigingen in deze versie: Je kan nu grotere afbeeldingen laten zien in het V.A.M.P. scherm. Geluid in het berichten scherm. Hively Tracker format "hvl" via een Hollywood plug-in. Een nieuw configuratie bestand voor de Windows versie. En een aantal kleine verbeteringen.
Quartet - Amiga
Quartet is een nieuw spel voor de Amiga. In dit puzzel spel moet je de gezichten compleet maken in de buitenste schermpjes. Hoe completer het gezicht, hoe meer punten je kan verdienen. De originele code is van Richard Davey, de plaatjes en muziek zijn gemaakt door Ilija Melentijevic en de AmigaOS4 versie is van Nick Sommer.
Color It - AROS
Marcus Sackrow heeft een spel gemaakt voor AROS. Het spel is een kloon van het populaire spel Color It. In het spel moet je het speelveld vullen met slechts een kleur. Je begint het spel altijd in de linker boven hoek. Het spel is beschikbaar voor AROS, Windows en Linux.
Amiga: 30 Jaar
Op 27 Juni 2015 wordt er in Amsterdam een bijeenkomst georganiseerd om 30 jaar Amiga historie te vieren. De gasten lijst is verder uitgebreid met de volgende personen: Team Hoi, Petro Tyschtschenko en John Hare.
Hatari v1.8.0 - AmigaOS 4
Voor AmigaOS 4 is er een nieuwe versie beschikbaar van de Atari ST / STE emulator. Hatari emuleert vrijwel alle ST / STE hardware inclusief joysticks en hard disk images. Hatari is ook beschikbaar voor Linux, Apple, BSD, Windows en BeOS. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor de ST video, Videl, Geluid, FDC, GEMDOS HD en ACSI hard disk. De lijst met spelletjes en demo's die je kan gebruiken is met deze versie van de emulator is ook weer uitgebreid.
Amiga exe games
The Company is een groep van Amiga fans uit Polen. Zij maken exe versies van Amiga spelletjes. Je kan een exe bestand downloaden dat het spel inclusief een volledig ingestelde versie van WinUAE bevat. De laatste toevoegingen zijn: Legion (Gobi), Chińczyk (Twin Spark Soft), Szachista (LK Avalon, Lethal Weapon (Ocean), Classic Board Games (Merit Polarware), Captain Blood (Exxos) en Motörhead (Virgin).
Solomon's Key 2 - Amiga
Hukka heeft een spel voor de Amiga uitgebracht. Dit spel is oorspronkelijk een spel voor de NES, en kan nu gespeeld worden op alle klassieke Amiga computers (PAL). In het spel ben je een jonge tovenaar genaamd Dana, en je missie is om de wereld te beschermen tegen de kwade vlammen. Je kan je toverstokje gebruiken om blokken ijs te creëren of te verwijderen.
Amiga spel van 2014
De resultaten van de beste Amiga spellen van het jaar 2014 zijn bekend. AmigaOS 68k: Tales Of Gorluth: The Tear Stone Saga (Amiworx Software). AmigaOS 4.x, MorphOS en AROS: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (Raven Software / LucasArts). De volledige uitslag is te lezen op de Obligement web pagina.
AMIcast #001
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van Amiga. In deze aflevering: Een interview met Jan Zahurancik, de auteur van AmiKIT. Links in deze aflevering: Star Crusader, Elite: Dangerous en Might & Magic - Heroes 3 HD.
Heroes of Roswell - AROS
Heroes of Roswell is een spel voor AROS dat gemaakt is door Patrick Avella. In het spel moet je de aarde redden van de buitenaardse vijanden. Het spel heeft 4 niveaus en 3 moeilijkheid graden, 4 standaard vijanden en 4 gevaarlijke vijanden. In het spel kan je meer wapens en snelheidsverbeteringen bij elkaar sprokkelen.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Outlaws - Yep, Outlaws - Baby Minese, The Wizards - Nathan der Weise, The Wizards - Accounting 5, Rascals - Rick Dangerous 2, Culprits - Imperium, Fairlight - Deluxe Sound, Subway - Flimbos Quest, Subway - Bubble Plus, Dejam - Blues Brothers, The Silents - Virus en Unicorn - Turbo Print.
Icaros Desktop 2.0.3
Paolo Besser heeft een update voor de Icaros Desktop uitgebracht. Er zijn verbeteringen of updates voor: locale, themes, 68K Wanderer, BOCHS scripts voor freedos en linux, Italiaanse locale, AROS core systeem bestanden, Protrekkr, HarmonyPlayer, DOpus 5 en YouTubeCenter.
AmigaRemix
Je kan naar nieuwe remixes luisteren op de AmigaRemix De volgende Amiga muziek toegevoegd: Turrican - Techno Dungeon, Superfrog (Magic Woods Theme), Out Run 1986 - Magical Sound Shower, Wing Commander - Intro, Pools of Darkness - March of Darkness Mix, Woody's World - Title, Captain Planet and the Planeteers - Linka en Sensible Soccer.
Boingsworld #60
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Geit @ Home # 1, Amiga 30 Years in Amsterdam, AmigaOS4.1, Waarschuwing voor backbone-spel, WinUAE 3.0.0 PPC emulatie, A-EON koopt ImageFX 5. Amiga meetings Ost, External Amiga drive ontwikkeling en Tutorial: OS4.0 / 1 Classic with WinUAE.
Worm Wars v8.89 - Amiga
Worm Wars is een geavanceerd Tron / Snake stijl arcade spel dat tot 4 spelers (simultaan) gespeeld kan worden. Er zijn 36 verschillende wezens en 32 types Power-Up objecten. Het spel heeft ook een level editor voor het maken van je eigen levels. Nieuw in deze versie: Nieuw bonus level: "enrage the bulls". Verder zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd en een aantal foutjes verwijderd.