Amiv 2.0
Staringlizard heeft een vervanger ontwikkeld voor de Amiga A520 adapter. De Amiv 2.0 kan het Amiga RGB 15 KHz signaal omzetten naar HDMI, om het mogelijk te maken om je A500 of A1200 aan te sluiten op een modern scherm. De Amiv is voorzien van knoppen die het beeld horizontaal in afmeting kan aanpassen en het beeld horizontaal en verticaal kan verschuiven.

YouTube: AMIV 2.0 - Amiga A520 adapter HDMI remake
AMIcast #005
AMIcast is een Engelstalige podcast over de wereld van de Amiga. In deze aflevering: Een interview met Szilárd Biró (BSzili), Amiga (NG): AROS, AmigaOS4 en MorphOS. Muziek: Drink My Pain Away door Mobi van het album Amiga Days (Remasters).
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Muzzax 1 & 2, Decibel Overload, The Beginning, Astrogate, Spaceship, Moin Jungs, 3D-Net Analyzer, Music Disk 1, Musics 3, BBS Intro, Beach Volley demo en Gate to Hell. Aangepast: Hydra, Waterproof en Our Definition of a Boombastic Demo Style.
Trevor Dickinson interview
Dan Wood van kookytech.net heeft een interview gehad met Trevor Dickinson. Hij praat met Trevor van A-Eon over het AmigaOne X1000 project, AmigaOS 4 en de toekomst van het systeem. Plus, zijn herinneringen en zijn passie voor de originele Amiga machines.
Amiga Boing Ball
Als de beschikking hebt over een 3D printer, kan je nu je eigen Amiga Boing Ball printen. De bal geprint worden met een enkelvoudige printkop printer in twee kleuren, en je hebt geen lijm nodig om de bal in elkaar te zetten.
Bubble Shooter DX - Amiga
EntwicklerX heeft het spel Bubble Shooter DX uitgebracht voor de Amiga. In dit spel moet je met bubbels schieten en een groep van minimaal drie dezelfde kleur bubbels vormen om ze te laten verdwijnen. Eigenschappen: 200+ niveaus. Drie sterren waardering. Een kleurenblind modus en speciale bubbels voor de moeilijke niveaus.
AmiMag #04
AmiMag is een Frans pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws, The Time Machine, Shadow Of The Beast, Mister P, The Doom-Mania, Labo Amos, Interview met TBT, The Pin-Up en Candide 1/2.
Igor Majstorovic interview
De web page Obligement heeft een interview gehad met Igor Majstorovic. Igor is de ontwikkelaar van de Vampire600. De Vampire600 is een turbo-kaart voor de Amiga 600, die gebaseerd is op een FPGA. In het interview vertelt Igor over de ontwikkeling van de Vampire600 en wat de plannen voor de toekomst zijn.
Amiga Forum #013
Amiga Forum is een Zweeds (gedrukt) magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws van SUGA en de Amiga scene. Spellen: Colonization en Wings Battlefield. Keyrah: Amiga toetsenbord op de PC. Boeken: Amiga, a visual Compendium en Petro Tyschtschenckos memoires. De Amiga 700, 17 tips voor de Amiga en het jaar 1985.
Xye - AROS
Xye is een puzzel spel voor AROS. Xye is een groene bal die je telkens een cel kan verplaatsen: omhoog, omlaag, links en rechts, via het toetsenbord of de muis. Je kan beginnen met de tutorial levels die hints geven hoe je het spel moet spelen.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Beta 5 - Multi Musics, Tal 90 - Typhoon Thompson, Science Inc - Manager, Science 451 - Turrican II, Setrox - SoundFX, Mad Monks Thrust Sunriders - Betrayal, Devils - New Stuff, Devils - Basket Manager, Switch - Ami Word, Yugoslav Cracking Service - Alien Storm, Quadlite - LeoDemo, Quadlite - Bionic Commando Demo, Acid - Mini Golf, Australian Crackers United - Spherical, etc.
FPGA Arcade
De FPGA Arcade is een retro computer systeem, dat ontwikkeld is door MikeJ en kan gebruikt worden om vele computers (in hardware) te emuleren, zoals: Amiga, Apple II+, AtariST, Atari 800XL, BBC B, Commodore VIC-20 / C64, MSX en de Spectrum. Miflos heeft zijn FPGA Arcade ontvangen en heeft hem in een mini-itx behuizing gebouwd. Je kan zijn vorderingen volgen op zijn blog.

De FPGA Arcade web pagina.
DirectoryOpus 4.18.48 - AmigaOS 4
Er is een nieuwe versie van Directory Opus, of "DOpus", beschikbaar. In deze versie verbeteringen voor de directory, het hunt commando, de text viewer, Dopus_Print, geheugen reserveringen, icoontjes en de geschiedenis bestanden.
V.A.M.P. v1.36
Virtual Amiga Multimedia Player is een media speler gemaakt met behulp van Hollywood. Wijzigingen in deze versie: In deze versie zijn een aantal kleine foutjes verbeterd, er is een optie toegevoegd voor het voor of achteruit spoelen van de film met het muiswieltje. De stap tijden van 1, 10, 30 of 60 seconden zijn te selecteren met cijfer toetsen 1 t/m 4.
Boingsworld #66
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorld (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Amiga nieuws, Interviews: Wei-ju en Costel Mincea, Artbase, Bad Bramstedt, Hyperion, Commodore Pet Handy, Kickstarter: A1200 behuizing, Tales of Gorluth II, Mountain View en Gorky 17.
Chocolate-doom - AmigaOS 4
Chocolate-doom is een project dat het mogelijk maakt om het originele MS-DOS spel Doom te spelen op moderne computers. De doelen van dit project zijn: Het spel moet zoveel mogelijk lijken op het originele spel. 100% gratis en open-source. En voor zoveel mogelijk verschillende besturingssystemen een versie maken. Versie 2.2.0 van de AmigaOS 4 versie is nu beschikbaar.
The Games-Coffer
Op de "Games Coffer" web pagina kan je spelletjes, demo's, animaties, dia-shows, diskette magazines, historie, FAQ, emulators, beschrijvingen en advertentie scans vinden. Deze maand toegevoegd: 2998z, Imagine, Liars, Lovers Day, Pretty Fly, Stars of Another Sky, Today is Sunday, Unexpected, Up n X, Vacation 2, Abnormalia #3.14, Abnormalia #5, AM-FM Issues 1-5, Mag-Net Issue 2, Smooth Criminal Issue 2, Albatross Antics, Drachensteine, Dragon Ball - Jumps, Fruit Mania, Interlock, German Dice, Lupengo, Alien Space, Amiganoid, Jigsaw, Kick Up en Outpost: Solo Assault.
AmigaRemix
Je kan naar nieuwe remixes luisteren op de AmigaRemix De volgende Amiga muziek toegevoegd: Mega-Lo-Mania Orchestra Medley, Lotus III - Miami Ice, I7's Purple Haze, Deluxe Galaga v2.4, Test Drive II Remix, Jesus On E's (Jedi On E's Mix 1/2/3), Physical Presence en Harlequin - TVee Wonderland.
Sqrxz 3 - Amiga OCS
Retroguru heeft het Sqrxz 3 spel voor de Amiga met de OCS chip set uitgebracht. De presentatie van het spel was op de zesde Wiener Retro-Börse. Het spel is beschikbaar als een diskette bestand, HD bestand of als een CD bestand. Eigenschappen: Moeilijk / uitdagend spel. Het spel heeft een retro uiterlijk. 10 levels. 11 fantastische chip tunes, en een Top 10 high score.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Inspiration Is None and Power en Agony. Aangepast: American Gladiators, Paperboy, Corporation, Hudson Hawk, Music Disk 1, Burning Rubber, Escape from Colditz, CJ in the USA, Pinkie, Gobliins 2 en Ghost Busters 2.
OS4 Theme Editor v0.3
Sandro Barbagelata werkt aan een programma voor het creëren, modificeren en omzetten van systeem thema's voor OS4, AROS en MorpOS. Het programma bestaat uit een thema viewer en een geïntegreerd tekenprogramma. Het programma werkt met een kopie van een geselecteerd thema in de Ram disk, en heeft daardoor geen invloed op de geïnstalleerde thema's.
Qtip v1.1. - Amiga
Qtip is een programma dat gebruikt kan worden bij het verwijderen van data op een betrouwbare methode. Het programma is ontwikkeld door Wizardry and Steamworks, en is geschreven in de programmeer taal C. De bestanden worden verwijderd door de bestaande data vier maal te overschrijven met random, even, odd en random data.
AMIGOS - Everything Amiga
AMIGOS is een nieuwe podcast (Engelse taal) over Amiga spellen, hardware, nieuws en herinneringen. In deze aflevering: Amiga's 30ste verjaardag, A Visual Compendium, A1200 Housing Kickstarter Project, Amiga 1000, De eerste Amiga televisie reclame en een interview met de programmeur van Hybris, Martin Pedersen.
ShowFiles - Amiga
Een nieuwe versie van ShowFiles is nu beschikbaar. Met dit programma kan je bestandsinformatie bekijken zoals: grootte, datum, commentaar, executable header type (68k / PPC), protectie-bits, etc. Nieuw in deze versie: Pattern matching en de EXTVER-tag.
Amiga 1200 PC
Als je je Amiga 1200 wilt ombouwen naar een PC kan je deze video bekijken. De gebruikte componenten in deze A1200 zijn: Acer V3 751G I7 GT640M 8GB RAM, Blue-Ray, 240GB SSD, 2TB HDD, Keyrah V2, 2x USB 3.0, Retro muis en een WinUAE Emulator.
Amiga Ranger
Chrisxyz heeft een serie foto's gepubliceerd van de Amiga Ranger. De Amiga Ranger was bedoeld als opvolger van de Amiga 1000. Op de foto's kan je de Zorro boards zien en een voorbeeld van de behuizing en de disk drives.
Calimero v0.16 - MorphOS
Calimero is een DTP programma voor MorphOS. Het programma kan diverse formaten importeren en exporteren, er is ondersteuning voor meerdere pagina's, columns, header, footer, separators, hyperlinks, tekst-warp, inhoudsopgave, achtergronden en nog veel meer. Wijzigingen in deze versie: Nieuw regel einde, vrijehand polygonen, zelf gedefinieerde vormen. Exporteren van een object (groep) naar een SVG of PNG, en nieuwe instellingen voor de afbeelding tracer.
Amiga RGB - YPrPb converter
AuSPuFF2 heeft een Amiga RGB naar YPrPb component omzetter ontwikkeld. Het schema is gebaseerd op het "Narmi" ontwerp, maar dit ontwerp maakt gebruik van andere operationele versterkers en gebruikt zowel +5 VDC als -5VDC voor de voeding. Het printplaatje is ontwikkeld voor SMD onderdelen en past in een SUB-D connector.

Het maken van een 23 polige D-SUB connector.
Kartofel - AROS
Pawel Aleksander Fedorynski heeft het spel Kartofel ontwikkeld voor Linux, Mac en Windows. Het spel is nu omgezet naar AROS door Cavemann. In het spel moet je genummerde stippen met elkaar verbinden zonder dat je een kruising veroorzaakt.
AmiModRadio
AmiModRadio is een system dat het mogelijk maakt om alle 20.000+ mods op Aminet af te spelen. AmiModRadio bestaat uit vier onderdelen: Een kleine FTP cliënt (download), een XAD cliënt (unarchive), een ARexx programma en een MUI interface voor de bediening van AmiModRadio.
A1200 Computer behuizing - Kickstarter
Een nieuw Kickstart project wil nieuwe A1200 computer behuizingen produceren. De behuizing wordt gemaakt met een injectie mal en maakt gebruik van een hoge kwaliteit plastic (ASA) met anti-UV en is kras bestendig. Dus geen vergeling meer. De nieuw behuizingen zijn voorbereid op een CF slot, HcX display en video uit.
AmiKit 8.5
Een nieuwe versie van AmiKit is nu beschikbaar om te downloaden. De wijzigingen in deze versie zijn: De spellen Flight of the Amazon Queen en Beneath a Steel Sky. Directory Opus 5 handleidingen in PDF formaat. De laatste versie van NetSurf browser met ondersteuning voor JavaScript. Updates voor MUI4, EvenMore, IconLib, AISS, ScummVM en WHDLoad.
Sum USB adapter - Amiga 500/2000/3000
Retro 7-bit heeft de Sum USB adapter voor de Amiga 1200 ontwikkeld. Ze werken nu aan een prototype voor de Amiga 500, 2000 en 3000. Je kan een YouTube video bekijken voor meer informatie over de Sum USB adapter voor de A 500/2000/3000.
AROS Vision 2.9.4
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. In deze versie updates voor: Amiblitz, Free Pascal, Hollywood: MUI Royale, GL Galore, InstallerGen, Netsurf en Netsurf AGA.
Chrysalis 3.9.1 - MorphOS
Yannick Buchys Chrysalis is de beheerder van het Chrysalis software pakket voor MorphOS. Updates in deze versie: E-UAE JIT, SoundBankster, FCEU, Hu-Go!, yWeather, Sirena Player, VAMP, ACE, Oricutron, SimpleMail, DigiBooster, gTranslator, InstallerGen, VoxelBird, CodeAudio, SimpleCat en LoView. Nieuw in deze versie: exFAT filesystem, DAPlayer, VoxelNoid 3D, Wazp3D, Calimero, TwittAmiga, AmigaMark, MUIBase, Stella, SMBMounter, NoWinED, ShowVector, Wings Battlefield demo, Toram, CRABUM SP, April SP en HollywoodPlayer.
Amiga Future #115
Een nieuwe uitgave van het Engels en Duitse Amiga magazine Amiga Future is nu beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Playfield, Tecnoball Z, Minos, Amiiga 10x10, Help my Cat, Star Trek Voyager: Elite Force, Bed Games, Jay the Miner, Volfied, Wings Battlefield, Commodore Amiga: a visual Commpendium, The Amiga Workbench Simulation, Pegasos, MorphOS 3.8, WHDLoad, Phase 5 Digital Products, Demoscene, ArtEffect, Programmer m.b.v. AmigaOS4 (13) en een interview met Paul Gardner-Stephen (Mega65).
Amiga PCB Explorer
Amiga PCB Explorer is een op het web gebaseerd informatie systeem dat is ontwikkeld door Christian Euler. Je kan dit systeem gebruiken bij de reparatie van Amiga moederborden. Op dit moment is de lay-out van het A4000 Rev.B moederbord beschikbaar met de componenten, pin bezetting en de print sporen.
ArtBase - Amiga
ArtBase is een programma voor het cremeren van weergaven van tabellen en databases. De eigenschappen zijn: Import in CSV-format (Bijvoorbeeld: Excel, OpenOffice, TurboCalc, Bento of Datamat). Je kan zelf het ontwerp bepalen. Ondersteuning voor: korte, lange of gelinkte tekst, afbeeldingen, muziek, dia-shows, checkmarks, E-mail en URL-adressen.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Lure of the Temptress V 2, Tristar Source, Tristar Source, World of Twist - Coders Companion, Flashtro - James Pond 1MB, Flashtro - Fright Night, DOC - Fuck, The Band - Manhattan Dealers, Aces - Zany Golf, Aces - Emerald Mine 4, Lightforce - Travel Manager, DOC - Xmas Intro en Vision - Amistec.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Inspiration Is Gone, Vaginal Massacre, Playbyte Commercial, Rap is Crap, The Audience is Listening en The 100 Most Remembered C64 Game-Tunes. Aangepast: Days of Thunder, Vaginal Massacre en Lorna.
Amiga reloaded
Individual Computers is een nieuw Amiga moederbord aan het ontwikkelen. De eigenschappen zijn: Form factor: A500 behuizing. Chipset: AGA chips Alice, Lisa en Paula. CPU: A1200-compatible CPU slot. Voeding: 14 - 19 VDC. Video: 15kHz RGB / Indivision AGA MK2. Audio: 3.5mm stereo stekker. Toetsenbord: A500 / A1200. ROM's: 1 MB flash ROM. Floppy Disk: PC disk drive: IO Subsysteem: 32-bit, 14MB/s. Opslag: 2 CF-cards.
Minimig-MiST v1.0
Een nieuwe core voor de MiST is nu beschikbaar. De eigenschappen zijn: OCS, ECS en AGA chip-sets, ChipRAM: 0.5MB - 2.0MB, SlowRAM: 0.0MB - 1.5MB, FastRAM: 0.0MB - 24MB, CPU: 68000, 68010 en 68020, Kickstart: 1.2 - 3.1, Floppy disks, Hard disks, PAL / NTSC, Amiga muis joysticks, MIDI in/out en USB.
AmiCraft - Amiga
AmiCraft is een Minecraft achtig spel voor AmigaOS 4.x. De wijzigingen in deze versie zijn: The Edge of world werkt nu zonder problemen. Toegevoegd: Veel grotere wereld, verschillende biomes, kisten, ovens, ladders, ijzer erts, ijzeren gereedschappen, stenen en blokken met zwaartekracht (zand en grind).
Boingsworld #65
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorld (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Nieuws, Ernie op een geheime Missie (2), Amiga Meeting Bad Bramstedt, Classic Computing Frankrijk, Amiga 30 Jaar in Neuss, Final Writer, MultiviewerNG, Sam-User: AmigaOS4.1, Wings Battlefield, Crazy Paradise BBS, Amiga 30 Jaar in Amsterdam en Amiga30 BoingsWorld video's
MorphOS 3.9
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. In deze editie verbeteringen voor FatFS, Quark, hid.class, Flacapella, Odyddey, RemoteShell, Sribble, MUI, OpenSSL, Grafische kaarten, WIFI, thumbnails, textrures en Locale.
Assist v2.12 - AmigaOS 4
Assist is een verzameling van informatie: De "Get the most out of your AMIGA" PDF handleiding, snelkoppelingen, vele artikelen en links. Assist helpt ook bij downloaden en uitpakken van software, afspelen van YouTube video's en het heeft ondersteuning voor AmiUpdate. De wijzigingen in deze versie zijn: Verbeteringen voor WBRun en AmiCygnix. En er zijn 15 nieuwe artikelen toegevoegd.
Amiga Diagnostic Kit
Voor de Amiga A500/A2000 heeft Commodore een Diagnostic Kit gemaakt. Dit systeem is zeer zeldzaam en werd alleen gebruikt door officiële Commodore service bedrijven. Patrick van dottyflowers.com heeft zo'n systeem te pakken gekregen en het is hem gelukt om de software voor dit systeem met behulp van Kryoflux en ADF workshop veilig te stellen.
Insert Disk 2 - Instant Remedy
010101-music heeft een tijdje geleden de CD "Paula Agnus Denise" uitgebracht en presenteert nu een nieuwe CD. Het album "Insert Disk 2" van de artiest Instant Remedy staat vol met dance remixes van Amiga spellen. Het album is beschikbaar op iTunes, Spotify en op het Amiga 30 evenement in Amsterdam.
vbcc v0.9d (1) - Amiga
Een nieuwe versie van vbcc voor AmigaOS 3/4, MorphOS, PowerUp en WarpOS is beschikbaar. Vbcc is een C-compiler gemaakt door Volker Barthelmann en Frank Wille (Amiga versie). Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen in de AmigaOS/68k FPU math libraries. Deze wijziging was noodzakelijk voor de Hollywood plugins.
Calimero v0.15 - MorphOS
Calimero is een DTP programma voor MorphOS. Het programma kan diverse formaten importeren en exporteren, er is ondersteuning voor meerdere pagina's, columns, header, footer, separators, hyperlinks, tekst-warp, inhoudsopgave, achtergronden en nog veel meer. Wijzigingen in deze versie: Opslaan en laden van objecten of groepen met het bestandsformaat .calo, Cursor-optie Lasso, Fixed line objecten en Freehand drawing.