Amiga: 30 Jaar
Op 27 Juni 2015 wordt er in Amsterdam een bijeenkomst georganiseerd om 30 jaar Amiga historie te vieren. Er zijn vele Amiga computers aanwezig maar ook het KryoFlux team, Dave Haynie, David Pleasance, Christian Bartsch, István Fábián, het Ultimate PPC team, Franck Sauer, Dan Wood en Ravi Abbott.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Cyber Games, Ghost Chaser, Gadgets Lost In Time, Cyber Cop en Robot Readers: Aesop's Fables. Aangepast: Fast Brain, Nobby the Aardvark, Night Hunter, Crackdown, Moonfall en Phantasie 3.
AmigaAMP v3.14 - AmigaOS 4
Thomas Wenzel heeft een update uitgebracht voor zijn muziek speler voor de Amiga. AmigaAMP is een MPEG audio speler, maar het programma speelt ook AIFF, WAV en FLAC bestanden af. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor AAC streams, MP3 bestanden met HTML code en voor de playlist navigatie. Nieuwe eigenschappen: mute knop, equalizer, vorige / volgende menu items. En er zij een aantal kleine foutjes verholpen.
Plipbox
Plipbox is een apparaat om je Amiga via Ethernet aan je lokale netwerk te koppelen. Het apparaat gebruikt een Arduino en wordt aangesloten op de parallelle poort. Wijzigingen in deze versie: Een sneller burst protocol met een maximale snelheid van 235 KiB/s, verbeteringen voor de firmware en driver code en een nieuwe test mode voor meer gedetailleerde benchmarking van alle systeem componenten.
Boxx 2 - Amiga
Lemming880 heeft een nieuw spel voor de Amiga uitgebracht. Het spel genaamd Boxx 2 is gemaakt met behulp van het programma Backbone. Het is een platform spel, waar je alle munten moet verzamelen en alle slechteriken moet elimineren. Deze versie heeft meer sprites en is beschikbaar als een diskette of als een hard-disk versie.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=76523
AROS Vision 2.9
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: ROM update. Laatste versie van WHDLoad , MUIBase, InstallerGen, Free Pascal en icon.library. Toegevoegd GCC en er zijn nog vele andere verbeteringen doorgevoerd.
Assist v2.0 - AmigaOS 4
Assist is een verzameling van informatie: De "Get the most out of your AMIGA" PDF handleiding, snelkoppelingen en links. Assist helpt ook bij downloaden en uitpakken van software, afspelen van YouTube video's en het heeft ondersteuning voor AmiUpdate. Wijzigingen in deze versie: Een nieuw registratie systeem. Aangepaste lay-out, afbeeldingen en knoppen. De browser is een beetje sneller, vele algemene verbeteringen en 21 nieuwe artikelen.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Scoopex - Eliminator, Bamiga Sector One - Arkanoid, Skid Row - Xmas, Lightforce - Operation Wolf, Megaforce - Street Fighter, The Accumulators & The Softkiller Crew - Voyager, World of Wonders - Shogun, Abakus - Synchro Express, Tartan Army The Supply Team Kefrens - Superleague Soccer, Quartex - Hatrack II, Quartex - Italy Soccer en vele andere.
Netsurf 3.3 Dev 2
Artur Jarosik heeft een nieuwe versie uitgebracht van de 68k Web-Browsers NetSurf. Wijzigingen in deze versie: libpng 1.6.16, libcurl 7.38.0 en libssl 1.0.1j. Een nieuw thema (Ken Lester) en een nieuwe cursor. Toegevoegd de mp4.ee API en vele andere kleine verbeteringen.
Externe disk drive voor Amiga
Een nieuwe vervanging voor een externe floppy drive voor alle Amiga computers wordt op dit moment ontwikkeld door Roman Breński, Jarosław Bieliński en Radosław Kujawa. De eigenschappen zijn: Volledig compatibel met 880kB DD Amiga diskettes. Leest en schrijft NDOS diskettes. En een nieuw disk drive mechanisme.
Amiga Future #112
Een nieuwe uitgave van het Engels en Duitse Amiga magazine Amiga Future is nu beschikbaar. In deze editie: Voorwoord, Nieuws, Beschrijvingen: ArtBase, Kultmagazin, OS4 Depot Spelletjes, AskMeUp, VoxelNoid, Back to the Golden Age, Centron 3D, Aquanaut, Renegades Deluxe, Icaros Desktop, Backup, MPlayerGUI, CodeAudio, SimpleMail, AmigaOS 4.1 Final en Rapid Road. Speciaal: Demoscene, Klassiekers (19), DKB Software en AmiWest 2014. Workshop: Programmeren AmigaOS4 (10).
Who Becomes Amiga Guru v1.1 - Amiga
In dit spel ben je een deelnemer in de TV quiz "Who becomes Amiga guru?". Je moet vragen beantwoorden over Amiga, Morph OS en AROS. Als je 1.000.000 punten bereikt krijg je de titel "Amiga Guru". Wijzigingen in deze versie: Engelse vertaling toegevoegd. Het spel gebruikt minder RAM en er zijn 30 nieuwe vragen.
Pipepanic - AROS
Pipepanic is een spel voor AROS waar je zoveel mogelijk verschillende pijpen aan elkaar moet verbinden binnen een bepaalde tijd. Specificaties: Ingebouwde help functie met informatie en strategieën. Er zijn verschillende resoluties en oriëntaties beschikbaar. Er is een hoogste score/pijp netwerk lijst en de mogelijkheid om het spel opnieuw af te spelen.
Fish Supper - AROS
Fish Supper is een arcade/puzzle spel, gebaseerd op de retro klassieker Frogger. In het spel moet je de kat helpen om een aantal rivieren over te steken. Je kan van boomstam tot boomstam springen, maar zorg er wel voor dat je een kristal hebt met dezelfde kleur als de boomstam waar op je terecht komt.
Diskimage.device - Amiga
Diskimage.device is een virtueel opslag apparaat driver die het mogelijk maakt om vele verschillende diskimage bestand formaten te gebruiken alsof het echte disks zijn. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor TD_ADDCHANGEINT/TD_REMCHANGEINT, FLAC decoder en DOSDrivers. En er is een VDI plug-in toegevoegd.
EvenMore v0.85 - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: XPK plugin, updates voor AmigaOS directory en document icoontjes. Powerpacker plugin en OpenURL links werken nu op AmigaOS 4.
880 Gamer #5
880 Gamer is een Engels pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In dit magazine de volgende onderwerpen: Nieuws, Cover Disk, Game On: Desert Strike, Cadver, The Settlers, Populus, Super Skidmarks Plus en Iso Mia. Bleeding Eyes: Flower Power, The Engine en Dose. Cheat en Talk Back.
SoundBankster 1.3 - MorphOS
Antoine Dubourgs heeft een nieuwe versie van SoundBankster uitgebracht. SoundBankster is een programma dat DJ's kunnen gebruiken om muziek af te spelen. De wijzigingen zijn: Ondersteuning voor de Franse en Engelse taal. Verbeterde equalizers (shelf filters) en verbeteringen voor de loop mogelijkheden (toegevoegd x2 en /2 knoppen). Kleine GUI aanpassingen en vele kleine foutjes verholpen.
SimpleMail 0.41 - Amiga
SimpleMail is een mail programma voor het Amiga platform (klassiek en OS4) en compatibele systemen (MorphOS). Wijzigingen in deze versie: Toegevoegd een server certificering controle. AmigaOS 4.x gebruikt nu OpenSSL totdat AmiSSL een update heeft gehad.
Vasm 1.7b
Vasm is een assembler om link-bare objecten te creëren in verschillende formaten. De volgende CPU's worden ondersteund: M680x0, ColdFire, 80x86, PowerPC, ARM, Jaguar RISC, Z80, C16x/ST10, 6502 en de 6800. Op de web page kan je lezen wat er allemaal gewijzigd is in deze versie.
FCEU v1.5 - MorphOS
FCEU emuleert de klassieke NES / Famicom spel computer. FCEU heeft momenteel een zeer hoge compatibiliteit met geluid ondersteuning en save ram / save state ondersteuning. Wijzigingen in deze versie: Er is een preview screenshot toegevoegd in het hoofd scherm en in de save state manager. Het zichtbare scherm is aangepast om het zelfde effect te geven als bij een TV scherm met over scan. En er is nu een filter voor dir listings (NES|FDS) beschikbaar.
Boingsworld #59
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: 10 Jaar a1k.org, 15 Jaar Amigaworld, Calimero, Amiga Game Creator, Sqrxz 3, Kickstarter: Chris Huelsbeck - The Piano Collection, BMR, A-EON - Personal Paint & Aladdin 4D, EasyNet Pro, RNDIS, Dynablaster, Leatherneck, Over the Net, Sneech, Street Racer end Base Jumpers.
AmigaRemix
Je kan naar nieuwe remixes luisteren op de AmigaRemix De volgende Amiga muziek toegevoegd: Dynablaster, Enigma, Lazer Squad, Street Fighter 2, Echoing, Golden Axe, Speedball 2, Full Contact, F/A-18 Interceptor, Lotus III, Cannon Fodder, Pinball Dreams, Dazzler, Harlequin, Pool of Radiance, Secret of the Silver Blades, Shadow of the Beast I, II & II, Turrican I, II & III, Elysium, Lotus Esprit Turbo Challenge - Checkpoint en Dogs of War - Metal Version.
Hall Of Light
De Hall of Light (HOL) web pagina heeft een update gehad. Op deze web pagina kan je heel veel informatie vinden over spelletjes voor de Amiga. Je kan screenshots, spel info, cheat codes en nog veel meer vinden. In de laatste weken zijn meer dan 200 spellen geüpdatet.
vbcc v0.9d - Amiga
Een nieuwe versie van vbcc voor AmigaOS 3/4, MorphOS, PowerUp en WarpOS is beschikbaar. Vbcc is een C-compiler gemaakt door Volker Barthelmann en Frank Wille (Amiga versie). Bezoek de vvbc web pagina voor alle details en wijzigingen in deze versie.
AmigaOS 4.1 Final Edition
Hyperion Entertainment heeft de AmigaOS 4.1 Final Edition uitgebracht. De final edition bevat alle grote en kleine updates van de afgelopen 6 jaren. AmigaOS 4.1 Final Edition is beschikbaar voor: AmigaOne XE, SE, MicroA1, AmigaOne X1000, AmigaOne 500/Sam460, Sam440, Pegasos 2 en Amiga 1200/3000/4000.
CD32 - CDR afstelling
RetroGameModz heeft een video gemaakt over het afstellen van de CD-32 om CD-R discs te kunnen lezen. In deze video kan je het volgende bekijken: Het uit elkaar halen van de CD32. Identificatie van de onderdelen. Uitleg van de signalen. Schema's & blok diagrammen. Het servo systeem. Afstellen van FEG, TEG, FEB, TEB en het laser vermogen.
AmiKit 8.1
Een nieuwe versie van AmiKit is nu beschikbaar om te downloaden. De wijzigingen in deze versie zijn: Updates voor MUI 4.0 (r4283), AHI Prefs 6.2, AmiKit Android applicatie, AmiKit AmiPUP ISO 8.1, AmiKit MorpheuZ 2.1, IconLib 46.4.404, Wet 6.4 en WHDLoad 18.0. Verbeteringen voor BDSlide, NetSurf, AmiTradeCenter en WHDLoad.
Love Dungeon - Amiga
Jay Aldred heeft een nieuw spel uitgebracht voor de Amiga. Het spel is gebaseerd op de klassieker Bruce Lee uit het jaar 1983. In het spel moet je alle hartjes verzamelen binnen een bepaalde tijd. De code is geschreven door Jay Aldred, het grafische gedeelte is van Kagesan en de muziek is gemaakt door Mike Clarke.
ZX-Live - Amiga
Dmitriy Zhivilov heeft een nieuwe versie van de ZX-Spectrum 48/128k en Pentagon 128k emulator voor de Amiga uitgebracht. Eigenschappen: Emulatie van alle Z80 instructies, flags, registers en interrupts. Ondersteuning voor het toetsenbord, Kempston joystick / muis, geluid, 1818VG93 en load & save in vele bestand formaten.
MUIBase 3.1
MUIbase (Magic data BASE with User Interface) is een relationele, programmeerbare database met een grafische gebruikers interface voor Amiga, Linux, Mac en Windows. Steffen Gutmann heeft een nieuwe versie uitgebracht voor de Amiga. De wijzigingen zijn: Shared access. Nieuwe programmeer functies PREPARECHANGE, FIELD, FIELDS en TMPDIR.
Cadog Adventures - AROS
Cadog Adventures is een spel dat ontwikkeld is door Niklas Wahrman, en werd getoond op Assemlby'04. In dit platform spel moet je alle gevaren ontwijken zoals water putten en de blob vijanden. Als je beweegt in het spel zal de wereld met de klok mee draaien of tegen de klok in draaien.
WinUAE 3.0.0
Er is een nieuwe versie van WinUAE beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: PPC CPU emulatie. Ondersteuning voor CyberStorm, Blizzard, Warp Engine, TekMagic, A2630, Fastlane, Oktagon en Blizzard Kit IV. CD32 Full Motion Video cartridge, CDTV-CR en A590 XT hard drive emulatie. En vele andere kleine verbeteringen.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Fast Brain, WHDLoad V18.0, Never Mind, 5th Gear, The Seven Gates of Jambala, Atomix, Amplifier I & II, Rolling Thunder, Madness II: The Search for Sanity, Black Shadow, Winter Games en Test Drive. Aangepast: Nobby the Aardvark en Delta Command.
Amiga kalender 2015
Cuaz heeft een kalender gemaakt voor het jaar 2015. Het thema van de kalender is Amiga demo's met de volgende items: State of the Art, Hardwired, Ocean Machine, Desert Dream, Technological death, Arte, When we ride on our enemies, Start struck, Silkcut, Captured dreams, Relic en Nexus 7.
Real AmiKit 8
Real AmiKit is een 16 kleuren versie van AmiKit aangepast voor het gebruik op een echte Amiga AGA computer. Nieuw in deze versie: Rainboot v3.2, MorpheuZ, Renegades Deluxe, Cooper-Demon, IconMaker, ScreenText, MUI 4, DOpus 5.91, boot voices, wallpapers en patterns. En verder vele andere verbeteringen en updates.
8bit Killer - Amiga
Czesław Mnich heeft een game engine gemaakt die gebaseerd is op Gloom Deluxe. Het project is bevat een conversie van het spel 8bit Killer van de PC. De eerste drie niveaus zijn geconverteerd, en er zijn meerdere nieuwe niveaus toegevoegd. Er is ook een twee speler mode beschikbaar. Het spel is beschikbaar in twee download versies, ADF en LHA.
Icaros Desktop 2.0.1
Paolo Besser heeft een update voor de Icaros Desktop uitgebracht. Er zijn verbeteringen of updates voor: ntfs.handler, AntiryadIDE, HDToolBox, noacpi, AmiBridge, Theme preferences, AmigaOS 3.1 theme, ZuneFig, ZuneView en WeatherBar.
Amiga Mania 8
Amiga Mania is een Hongaars Amiga magazine (pdf). In deze editie: Startup-sequence, Nieuws, Amiga CD32, CD32 controller, The iron ring of wood SX32Pro, WiFi voor klassieke Amiga's, Amiga en programmeren, WB 16 kleuren achtergrond, A520, USB Boot 15 G4 / G5, Vampire 16 600, Floppy drive evolution, SQLite Manager, Mad Racing Crash, Voxelnoid, Flipperológia, Guns Chaos interview, Aquaria, Payback, Demológia, Microcosm CD32 en Pixels cult.
TAWS v0.24
TAWS (The Amiga Workbench Simulation) is een JavaScript simulatie van de Amiga-Workbench 1.x - 3.x voor IE, Firefox, Opera en WebKit-Browsers. Met TAWS kan je werken met de Amiga Workbench binnenin je favoriete web browser. Wijzigingen in deze versie: Nieuwe OS4 GUI elementen, achtergronden en icoontjes. Nieuwe parameters: random en noforce. En er zijn een aantal kleine foutjes verholpen.
Boingsworld #58
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Sam460cr, PCMCIA-adapter, A1200 Backplate CF-adapter, Cloanto-News, App-Store "Amistore", Zlorfig Remute.MOD, Renegades Deluxe 2014, Clockport Expander II, RadeonHD-Treiber, Amiwest 2014, Cope-Com, Goldencode, Ace of Hearts, Voxelbird, Voxelnoid en Cherry Darling.
EvenMore v0.82 - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: Verbeteringen voor de WordPerfect2Text plugin styles. De volgende stijlen worden nu ook ondersteund: Schaduw, doorhalen en omlijning.
Clockport Expander II
Matthias Münch heeft de Clockport Expander II voor de Amiga 1200 desktop uitgebracht. Deze versie maakt het mogelijk om de Clock Expander te gebruiken samen met een van de vele uitbreidingen zoals de BVision, G-Rex PCI Busboard, Delfina Flipper, MP3@64, Silver Surfer, Subway USB, RapidRoad USB, Melody 1200, Prelude 1200 en de VS1011 Card.
PortablE
Christopher Handley heeft een nieuwe versie van PortablE uitgebracht. PortablE is een nieuwe versie van de AmigaE programmeertaal met vele verbeteringen. Het programma is beschikbaar voor Amiga OS3, OS4, AROS, MorphOS en Windows. Je kan de complete lijst van nieuwe en verbeterde items vinden op de PortablE web pagina.
SpiderCave - Amiga
Achim Kern heeft een nieuw spel uitgebracht voor de Amiga. In het spel moet je ladders bouwen en de gele spinnen eieren verzamelen. Dit is zeer gevaarlijk want de moeder spin laat blauwe eieren vallen met daarin een zuur gas om je ladders en je ruimte schip te vernietigen. Het spel is beschikbaar voor: AmigaOS 3, AmigaOS 4, AROS, Mac OS X, MorphOS, Windows, Linux en Android.
Amiga 1200 Compact Flash
Amigakit heeft een kit samengesteld om een Compact Flash hard disk te installeren in je A1200. De kit bevat een IDE naar CF adapter, een plastic plaatje voor de "trapdoor" aan de achterzijde met een opening voor de Compact Flash en een IDE kabel. Je kan ook een 4 GB Compact Flash hard disk bestellen inclusief een compleet geïnstalleerd OS.
Furia EC020 v2
Na het succes van de eerste serie Furia kaarten heeft de ontwikkelaar besloten om een nieuwe serie te maken. De Furia EC020 is een turbokaart voor Amiga600 met een Motorola MC68EC020 CPU, Motorola MC68882/40 FPU en 9.5 MB snel geheugen. De Furia maakt de Amiga meer dan 10 keer sneller dan de originele Amiga 600.
Jack v4.7 - Amiga
Jack is een veelzijdig hulp programma voor AmigaOS, AROS en MorphOS. Eigenschappen: Preferenties, Scherm afdruk, Kennis database, Afbeelding editor, Muziekspeler, Diashow, Bestand manager, Auto-updates, etc. Wijzigingen in deze versie: Laatste versie van MUI Royale. Een controle voor de AISS installatie en verbeteringen voor het installatie script.
Amiga Forum
Olaf Schönweiß is een nieuw Amiga forum (Engelse taal) gestart voor alle Amiga gebruikers. Het forum heeft de volgende indeling: Nieuws, Algemene discussies, Evenementen, Amiga, AROS, MorphOS, AmigaOS, FPGA hardware, Artikelen, Downloads en meer.
Ricardo Puerto interview
De Codetapper web pagina heeft een interview gehad met Ricardo Puerto. Ricardo Puerto heeft het Amiga spel Risky Woods ontwikkeld. Hij gebruikte een nieuwe techniek om een smooth scrolling 16 kleuren parallax laag op de achtergrond te kunnen gebruiken. Je kan alles over het spel Risky Woods lezen in het interview.