Icaros Desktop 2.0
Paolo Besser heeft Icaros Desktop 2.0 aangekondigd. De nieuwe versie komt binnenkort beschikbaar, maar je kan nu al een aantal voorbeelden zien op de Icaros web pagina. Nieuw in deze versie: TLSF geheugen beheer, een verbeterde SDK, betere M68K ondersteuning, DirectoryOpus 5 Magellan en nog veel meer.
CDTV - SCSI Controller / AztecMonster
Epsilon heeft een blog geschreven over het installeren van een SCSI Controller uitbreiding (van CBMChef) voor de CDTV en de AztecMonster SCSI kaart. De CDTV SCSI Controller is a moderne uitbreiding die ontwikkeld is in 2013 en het mogelijk maakt om een extern SCSI apparaat aan te sluiten op een Commodore CDTV. De AztecMonster kaart is een SCSI naar CF kaart interface.
The Open Racing Car Simulator - AmigaOS 4
TORCS is een race auto simulator voor de Amiga. Er zijn vele verschillende auto's, circuits en tegenstanders waar tegen je kan racen. Je kan vele eigenschappen instellen zoals de banden, schokbrekers, aerodynamica, spoilers etc. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS 4, Linux, FreeBSD, OpenSolaris, MacOSX en Windows.
Lost Treasures
Op de Dustlayer Blog kan je nu een aantal foto's bekijken van de Commodore productie lijn in Hong Kong van December 1992. De foto's zijn gemaakt door Robert Baker die een productie engineering was bij Commodore in West Chester USA en die in Hong Kong was voor het opstarten van de productie van de Amiga 600.
Stefans Amiga Welt
Stefan is een nieuw Youtube kanaal gestart. Op dit kanaal kan je kijken naar video's van Amiga computers. Op dit moment kan je kijken naar de volgende video's: Amiga 600, Amiga 1200/60, Amiga 2000/60, Amiga 3000/60 D en de Amiga 4000/60 D.
Blizzard PPC 68060/50 turbo kaart reparatie
RetroGameModz heeft een video gemaakt over het repareren van een Blizzard PPC turbo kaart voor de Amiga 1200. In de video kan je vele tips en werk methodes zien voor het repareren van retro hardware zoals: Visuele inspectie, testen, schema's, metingen, demontage, nieuwe componenten en de eind test.

Alle video's van RetroGameModz.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Music Disk 1 (Mahoney & Kaktus), 5 Yards (Vision), Mouse Quest (Micro Value/Tynesoft) en Where Time Stood Still (Denton Designs/Ocean). Aangepast: Copper Master (Angels), Thunderhawk (Core Design), Lionheart (Thalion) en Obliterator (Psygnosis).
Me and My Shadow - AmigaOS 4
Me and My Shadow is een puzzel / platform spel waarin je de uitgang moet bereiken door het oplossen van puzzels. Om de uitgang te bereiken moet je wel uitkijken voor gevaarlijke uitsteeksels, bewegende of onbetrouwbare blokken. Het spel heeft meer dan 40 niveaus, 18 soorten blokken en een ingebouwde niveau editor. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS4, Amiga68k, Linux en Windows.
Flashtro Amiga
Op de web pagina Flashtro.com kan je allerlei krakers intro's bekijken, gewoon in je browser. De originele intro's van de Amiga, Atari-ST, Dreamcast, PC, Playstation etc. zijn omgezet naar Flash. De meest recente flashtro's zijn: Oracle - Wild Streets, Prodigy - Cracktro, Scoopex - Where Time Stood Still, Angels - B.A.T, Fairlight - SHOOT EM-UP CONSTRUCTION KIT, Cave - A 10 Tank Killer en World of Wonders - Zynaps.
Project Hermes
Ian Stedman werkt aan een uitbreidingsmodule voor de Amiga CD32. Deze module is bedoeld als een vervanger voor de Paravision SX-1 of DCE SX32/Pro uitbreidingen uit de jaren negentig. De eigenschappen zijn: 8 MB SRAM, Parallel ATA (IDE) / CF, Floppy, Real time clock en een clockport aansluiting. Je kan de vorderingen volgen op zijn blog pagina.
MorphOS 3.7
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. In deze editie verbeteringen voor: SmartFileSystem, Intuition, Quark, Ambient, Jukebox, Kryptos, Scribble, Bz2, ShowInterface, Sungem.device, Xadfs, ixemul.library, filesysbox.library, ipc.module, r200.library, r300.library en MUI.
AROS Vision 2.7.2
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: PlaySID, AmiBlitz 3.6.1, FLX animaties, Klok, Meer demo's, conversies naar de volgende formaten: MED, MOD of SFX, ARexx easy start en SimpleMail kan nu wisselen tussen Duits en Engels.
BitJam #191
In deze BitJam podcast de collectie van de Amiga demo groep Desire. Je kan luisteren naar de volgende muziek: Estupendo, Soda Club, tu$$u10.special, Count Floyd!, Of digital gardens, Ka ga goo, Hurry upper, Carbodynamix!, Pom-pom-pom, Space.2k2, White line fever, Susified, Fanfare for the common, Pandamonium, No sense of time, Out of space, Slide aside, Dadoob, Funky fresh en Rust and stardust. Totale speeltijd: 55:14.
Boingsworld #54
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: AmigaOS Strand-Boingball, Flappy Bird, Donkey Downfall, twittAmiga 4.0, nieuwe productie van Sam460 moederborden, USB-adapter voor klassieke Amiga's, MorphOS 3.6, nieuwe demo van Chaos Guns, Uli Bäer: I hab an Amiga, Amiga: 30 jaar evenement, Grafische zelfbouw kaart van "Matze".
AmiArcadia - v22.62
AmiArcadia is een emulator van vroege spel computers zoals de PHUNSY, Elektor TV Games Computer, Interton VC 4000, Emerson Arcadia 2001, Central Data 2650 en andere. Ami Arcadia is beschikbaar voor de 68k Amiga, Amiga OS4, MorphOS en Windows. Recente wijzigingen zijn: Nieuw commando's ED en STATUS. Ondersteuning voor CRC64 controles. Update voor de Italiaanse en Griekse vertalingen en vele andere kleine verbeteringen.
Gigalomania v0.27 - Amiga
Gigalomania is een open source 2D Real Time Strategy (RTS) spel. In het spel moet je opnemen tegen je vijanden. Je moet nieuwe technologie vinden of ontwikkelen, van stenen en stokken tot nucleaire wapens en ruimteschepen. Je reist door de tijd van het stenen tijdperk tot in de toekomst. Nieuw in deze versie: Elke speler heeft een speciale eigenschap, in-spel muziek, spraak en meer geluid effecten. Het spel is beschikbaar voor AmigaOS 4, AROS, Windows, OS X, Linux, Symbian, Maemo, Meego en Android.
ADTWin
ADTWin is een manier voor het schrijven van Amiga 500/1000 ADF's van een PC naar een Amiga diskette. Voor het schrijven van de diskettes heb je een PC nodig met een parallelle poort en een losse disk drive van een PC of een Amiga. Het beschrijven van de diskette duurt ongeveer 37 seconden. Een schema voor de kabel en de benodigde software is beschikbaar.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Synthetic Vibes (Quartz), Best of RAF Vol.1 (Katharsis), Music Collection (Katharsis), The Town with no Name (D4i), Psycho Killer (D4i), Testament (Katharsis), Mega Mix 3 (Royal Amiga Force), Megademo (Royal Amiga Force) en TurboRaketti II (Heikki Kosola). Aangepast: Space Quest 3 (Sierra), Base Jumpers (Rasputin), Lionheart Demo (Thalion), Oil Imperium / Black Gold (reLINE), Super Skweek (Loriciel) en Gloom (Black Magic).
Goatlizard DX - Amiga
Andrew Gillen heeft een update uitgebracht voor het spel the Incredible Adventures of Moebius Goatlizard. In het spel moet je de buitenaardse wezens verzamelen en uit de buurt blijven van de bommen. Wijzigingen in deze versie: In-game muziek, Meer vijanden, Verbeteringen voor het 2-speler spel en een aangepast spel waarin je je eigen schermen kan samenstellen.
The Almost forgotten Story of the Amiga 2000
Glen VanDenBiggelaar heeft een artikel geschreven over de Commodore Amiga 2000. Hij schrijft over de introductie, de verschillende modellen en de uitbreidingskaarten voor de A2000. Hij bespreekt ook de Video Toaster en het gebruik van Amiga's bij NASA.
Atoms-X - Amiga
Rob Cranley heeft nieuwe versie van zijn spel Atoms-X uitgebracht. Atoms-X is gebaseerd op het klassieke Public Domain spel Atoms en is een strategie en actie bordspel. Wijzigingen in deze versie: Er zijn een aantal toetsenbord functies toegevoegd, de handleiding is bijgewerkt, de code is verbeterd en er zijn een aantal kleine foutjes verwijderd.
Retro Asylum 92 - Psygnosis
In deze aflevering van de Retro Asylum Podcast praten Sam (mrsid), Steve (press play on tape) en Paul (the drisk) over het spel ontwikkel bedrijf Psygnosis. Ze praten over de spellen en de hoogte punten in de geschiedenis van het bedrijf. En er zijn ook bijdragen van luisteraars. De historie van Psygnosis is ook als een PDF beschikbaar.
PicassoII - A500
Matthias heeft een Picasso II kloon voor de Amiga 500 gemaakt. De Picasso II is een populaire grafische kaart voor de Amiga computer, gemaakt door Village Tronic. Later ontwikkelde Georg Braun een kloon voor zijn GBA 1000 Amiga computer. Matthias heeft nu dit ontwerp aangepast voor de Amiga 500. Je kan de voortgang volgen op het a1k forum (Duitse taal).
GenesisPlus v1.7 - MorphOS
Een nieuwe versie van de GenesisPlus emulator voor MorphOS is beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Filters laten alleen geldige ROM bestandsnamen zien (.cue .bin .smd .sms .gg). Automatische detectie van PAL en NTSC ROM's (audio/video). Vooruitblik (abeelding) in het start scherm en thumbnails toegevoegd aan de save-state manager.
AROS Vision 2.7
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Updates voor: MUI royale, ROM's, IBrowse, Simplemail, Digibooster, Audio software, Filetypes en AMOS.
Donkey Downfall - Amiga
Michael Gibs heeft het spel Donkey Downfall gemaakt voor de Amiga. Het spel is gebaseerd op het Atari 2600 spel Man Goes Down. Het spel is een simpel platform spel waar het platform naar boven scrolt, en je moet vallen in plaats van springen. Het spel kan gespeeld worden op een Amiga met 1MB Chip RAM.
EvenMore v0.81+ - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: Ondersteuning voor AmigaWriter bestandsformaat. Verbeteringen voor de WordPerfect, StarWriter5, Wordwrap, WordWorth, FinalWriter, ProWrite, RTF, Dir2Text, HTML en Pagestream plugins. En een aantal nieuwe Escape codes.
USB adapter Amiga
Spidi werkt aan een nieuwe USB adapter om USB toetsenborden, muizen en joysticks op de Amiga computer te kunnen gebruiken. De adapter converteert de USB signalen naar der "oude" Amiga signalen. Dit betekend dat het niet nodig is om de driver van de Amiga computer aan te passen. Je kan de vooruitgang volgen op het PPA forum (Poolse taal).
MorphOS 3.6
Een nieuwe versie van MorphOS is nu beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Het is nu mogelijk om de ingebouwde Wi-Fi hardware in alle Apple systemen, met de Broadcom BCM43 chip set, te gebruiken. Ondersteuning voor AMD R400, Radeon X800 XT / Pro en FireGL X3 kaarten. SMBFS bestand systeem manager met 64 bit I/O ondersteuning. VNC server en een Synergy cliënt. Je kan alle details lezen in de release notes.
Amiga Forum #009
Amiga Forum is een Zweeds (gedrukt) magazine voor de Amiga gebruiker. In deze editie: Nieuws van SUGA, SAPPHIRE en Amiga World, AmiGBG 2014, De GG2 Netwerk kaart, Op FPGA-gebaseerde Amiga klonen, Noise Tracker 25 jaar, Putty Squad en de SUGA bijeenkomsten.
SysMon v3.8 - Amiga
Sysmon is een systeem monitor voor AmigaOS 4, gemaakt door Guillaume Boesel. Recente wijzigingen: Toegevoegd een netwerk bandbreedte benchmark in Benchmark tab. De "Used Stack" is verwijderd in de "Tasks" tab omdat de resultaten niet correct waren. Verbeteringen voor CLI nummers in de "Tasks" tab en de Workbench library versie in de "System" tab.
SoundBankster 1.2 - MorphOS
Antoine Dubourgs heeft SoundBankster versie 1.2 uitgebracht. SoundBankster is een programma dat DJ's kunnen gebruiken om muziek af te spelen. De eigenschappen zijn: Golfvorm renderen met TinyGL, Reggae ondersteuning, 20ms audio buffer, Beat detectie, Nauwkeurige track pitch, Filters, Loops, Play-list en een MUI interface.
Boingsworld #53
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: Petro Tyschtschenko, MUI 3.9 voor AmigaOS3, Amipad 32, Chaos Guns demo, Longplays: Total Football, Goal!, Strike, Samba World Cup 98, Fußball Total! en FIFA International Soccer.
AROS Vision 2.6.1
Een nieuwe versie van AROS Vision is nu beschikbaar. AROS is gebaseerd op concepten en ideeën van de Amiga met de 68000 processor. AROS ondersteund X86, ARM, PPC en 68k. Wijzigingen in deze versie: Toegevoegd de Amiga-E modules, AmiTwitter, AmIRC, IBrowse Demo en Raystorm. Updates voor de ROM's en DOpus Magellan. En het wijzigen van Locale/Input is nu eenvoudiger.
Amiga Forever 2014
Cloanto heeft de 2014 versie van het Amiga Forever emulatie pakket uitgebracht. Wijzigingen in deze versie: Alle Windows versies komen nu met een Windows Installatie download. Nieuw Restore System Files mogelijkheden, RP9 thumbnail maker, Visual Screen Clip Editor, Personal Paint 7.2 en de optie voor het gebruik van de WinFellow emulator. Updates voor AROS en de Enhanced RP9 Editor.
Paula Powered - Vivienne Westwood
De Frans en Engelse muziek combinatie Paula Powered maakt muziek met behulp van de Amiga 1200. Ze maken Low-Fi digitale punk met de hulp van de Octamed Soundstudio tracker. Je kan luisteren naar het lied Vivienne Westwood van het album Live at home op YouTube.
WinUAE 2.8.1
Er is een nieuwe versie van WinUAE beschikbaar. Wijzigingen in deze versie: Verbeteringen voor JIT aan/uit, A500 lezen van alleen schrijven of niet bestaande registers, Fast CPU mode audio DMA, chipset emulatie, MorphOS bestand-systeem, Filter modes in DirectDraw en vele algemene verbeteringen.
Wormik - AROS
Wormik is een simpel worm-achtig spel ontwikkeld door Zbynek Vyskovsky. In het spel moet je eten verzamelen om punten te verzamelen. Door het verzamelen van genoeg punten kan je door naar het volgende niveau. Een interessante mogelijkheid is dat je jezelf kan opeten en er ook nog punten voor kan krijgen, het nadeel is dat dan je gezondheid wordt aangetast.
Scrambly DV - AmigaOS4
Scrambly DV is een schuivend puzzel spel. De speler moet een afbeelding weer herstellen die verdeelt is over meerdere vakjes door de vakjes horizontaal of verticaal te verschuiven. Het spel werd uitgebracht in 2004 en een verbeterde versie volgde in 2011. Deze versie is gecompileerd met een nieuw custom framework.
AmiKit v1.7.0
De versie 1.7.0 van AmiKit is nu beschikbaar als download. Er zijn een aantal foutjes verholpen en de volgende programma's zijn toegevoegd: BDSlide 2.5, FourOne visual theme door Ken Lester, CheckSMPrefs, Matrix screen blanker 1.9 en er zijn updates voor de XPK compression libraries.
Atoms-X - Amiga
Rob Cranley heeft versie 1.2 van zijn spel Atoms-X uitgebracht. Atoms-X is gebaseerd op het klassieke Public Domain spel Atoms en is een strategie /actie bordspel. Wijzigingen in deze versie: De FPU afhankelijkheid is verwijderd. Voor de AGA machines wordt nu een hoge resolutie (640x480) ondersteund. Er zijn een aantal nieuwe ikoontjes toegevoegd en er is een optie om de instellingen op te slaan.
WHDLoad
WHDLoad maakt het mogelijk om Amiga diskette spelletjes vanaf je harde schijf te spelen. Nieuw: Stateline (Complex). Aangepast: Super Skweek (Loriciel), Gloom (Black Magic), Maniac Mansion, Explora 2 / Chrono Quest 2 (Infomedia/Psygnosis), Black Tiger (Capcom/U.S.Gold), Magic Pockets (Renegade/Bitmap Brothers), Buck Rogers (TSR), 4D Sports Boxing (Mindscape), Deliverance (21st Century), Teenage Mutant Hero Turtles (Konami), Minskie - The Abduction (Binary Emotions) en Conquests of Camelot (Sierra).
EvenMore v0.81 - Amiga
EvenMore is een programma voor AmigaOS, om tekst bestanden te bekijken. De eigenschappen zijn: ondersteuning voor proportioneel font, meerdere kleuren voor de tekst, bestand conversie plug-ins, en nog veel meer. Recente wijzigingen: Verbeteringen voor de Dir2Text plug-in. En voor de HTML2Text plug-in zijn de conversies van de &# karakter commando's weer mogelijk en het weghalen van de overtollige spaties en wit-regels werkt weer zoals het hoort.
Petro Tyschtschenko's memoires
Petro Tyschtschenko en Patric Klöter begonnen in het jaar 2011 aan een boek over de periode dat Petro werkte bij Commodore. Hert boek is vanaf Juni 2014 beschikbaar in de Duitse taal en wordt later gevolgd door een Engelse vertaling. Het boek heeft meer dan een dozijn hoofdstukken, hedendaagse documenten en vele voorheen onbekende foto's.
Xump v1.00 - Amiga
Xump - The Final Run is a multi-platform puzzel spel gemaakt door Retroguru. Het originele spel werd uitgebracht door Psilocybin Development in 2005. Deze verbeterde versie heeft een nieuw grafisch uiterlijk, nieuwe levels, nieuwe muziek en nieuwe opties. Eigenschappen: Joystick, joypad of muis, 9 audio tracks, 48 niveaus, Hoogste score lijst en verborgen extra's.
Boingsworld #52
Er is een nieuwe aflevering van BoingsWorlds (Duitse taal) beschikbaar. Je kan luisteren naar de volgende artikelen: 22 Jaren APC&TCP, Magic Pack om te printen, Tales of Gorluth - voorbestelling en start hulp, Viva Amiga vooruitblik, 15de Amiga Meeting Oktober 2014, Classic Computing Oktober 2014, AmigaOS4 Extended Memory Objects en Usertreffen_@botfixer Home.
Hollywood documentatie
De complete documentatie van de multimedia georiënteerde programmeert taal Hollywood is nu online beschikbaar. Met behulp van Hollywood kan je zonder veel moeite grafische applicaties ontwikkelen. Hollywood is beschikbaar voor AmigaOS 3 / 4, Android, AROS, Linux, Mac OS X, MorphOS, WarpOS en Windows.
Worm Wars v8.86 - Amiga
Worm Wars is een geavanceerd Tron / Snake stijl arcade spel dat tot 4 spelers (simultaan) gespeeld kan worden. Er zijn 36 verschillende wezens en 32 types Power-Up objecten. Het spel heeft ook een level editor voor het maken van je eigen levels. Nieuw in deze versie: Nieuw bonus level: "follow the path". Een aantal verbeteringen doorgevoerd en een aantal foutjes verwijderd.
FlipPaper - Amiga
FlipPaper is een MUI programma voor het beheren van je achtergronden en het automatisch laten wisselen van je achtergronden. Het programma is beschikbaar in de volgende talen: Engels, Tsjechisch, Spaans, Nederlands, Grieks, Zweeds en Duits. Recente wijzigingen: Geselecteerd plaatje is nu altijd zichtbaar in de Workbench lade. Toegevoegd een Delete plaatje menu optie en een Send by mail menu optie. En een update voor de Spaanse vertaling.
880 Gamer #3
880 Gamer is een Engels pdf magazine voor de Amiga gebruiker. In dit magazine de volgende onderwerpen: Remake - Shadow of the beast, Cover Disk - Putty Squad, Game On: Alien Breed, Hybris, Putty Squad, Quick the Thunder Rabbit, Walker en Zany Golf, Bleeding Eyes: 40 and a Blunt, Boom, Energy Bar en State of the Art, Cheat en Talk Back.